Je vindt die ene hunk al een tijdje he-le-maal leuk. Time to flirt dus! Weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken zonder jezelf voor paal te zetten? Met deze tips ga jij als een pro!

Do’s
#1. Geef hem regelmatig een subtiel complimentje over bijvoorbeeld zijn haar of kleding.

#2. Plaats af en toe een berichtje op je Facebook over hoe leuk HIJ is, maar noem verder geen namen. Dit maakt hem zeker nieuwsgierig.

#3. Achterhaal wat zijn favoriete snoepjes zijn en haal toevallig een zakje uit je tas als je hem ziet. Bied er vervolgens een paar aan et voilà: het contact is gelegd.

#4. Plaag hem een beetje. Boys doen het zelf ook als ze een girl leuk vinden, dus succes verzekerd.

#5. Koppel je BFF aan zijn beste vriend. Zo komen jij en hij vanzelf ook in gesprek.

#6. Stuur hem een kort en duidelijk appje zoals: 'Acht uur vanavond, jij en ik, samen naar de film?' Hier prikkel je hem mee, want jongens houden over het algemeen niet van ellenlange berichten.

#7. Laat hem een beetje jagen, dat vinden boys leuk. Zeg bijvoorbeeld de volgende keer dat hij belt een beetje verbaasd: 'Met wie spreek ik?' Natuurlijk weet je dat allang, maar dat schudt hem toch even wakker. Als hij dan reageert, zeg je meteen: 'O ja! Wat stom, jou vergeet ik niet meer hoor!'

#8. Blijf altijd jezelf en doe je niet anders voor. Dit komt later toch altijd uit.

#9. Wees geïnteresseerd in hem. Luister goed als hij iets vertelt en vraag door.

#10. Het is een 'gouwe ouwe', maar hij werkt nog steeds: loop 'per ongeluk' tegen hem op en doe alsof je hem echt niet gezien hebt.

Lees ook: 10 tips om te flirten als je erg verlegen bent

Don'ts
#1. Laat je niet afleiden door je telefoon als je met hem aan flirten of aan het praten bent. Hierdoor denkt hij misschien dat je al bezet bent.

#2. Ga niet hysterisch doen en heel hard lachen als hij in de buurt is. Dit komt kinderachtig over. 

#3. Negeer zijn vrienden niet als hij samen ergens met ze is. Als je alleen maar oog hebt voor je boy, terwijl jullie met zijn allen in gesprek zijn, is dat niet zo netjes. En dat is precies wat je crush uiteindelijk later ook over jou te horen krijgt van zijn vrienden…

#4. Flirt niet met zijn vriend om hem jaloers te maken. Zo zal hij alleen maar denken dat je zijn vriend echt leuker vindt.

#5. Bespreek hem niet hardop met je vriendinnen als hij in de buurt is. Zo breng je hem in verlegenheid en is er een grote kans dat hij daarna niet zo snel meer op je afstapt.

#6. Doe niet te overdreven. Je mag best laten zien dat je helemaal into hem bent, maar helemaal je pen afknabbelen in een poging hem een sexy look te geven, gaat iets te ver.

#7. Gedraag je niet als een diva. De meeste boys betalen uit zichzelf de drankjes op een date, maar dit hoeft absoluut niet. Maak dus vooral geen stampij als het niet gebeurt, want jij kunt net zo goed betalen. Bovendien kan hij wel net even geen geld meer hebben…

#8. Laat geen boeren of scheten als je met hem bent. Ook al voel je je misschien one of the guys of doet hij het ook bij jou, het kan een behoorlijke afknapper  zijn.

#9. Ga niet de hele tijd zeuren als je haar of kleren niet goed zitten. Hij ziet het nog niet eens en vindt het bovendien niet belangrijk, maar als jij er steeds over begint, kan hij je al snel een zeurpiet vinden. 

#10. Kauwen als een koe. Misschien heb je het zelf niet door, maar als je bijvoorbeeld je kauwgom overdreven kauwt, kom je niet echt charmant over.

Lees ook: 8 tekenen dat hij met je flirt