De zon schijnt en de lucht is strakblauw: in het buitenland én in eigen land lijken de knappe, zongebruinde boys opeens overal te zijn. Moeite om je ogen van al dat lekkers af te houden? Je bent niet de enige bij wie de zomer het nodige losmaakt! Check hier waarom je in de zomer super boy crazy wordt.

#1. De omgeving
Een wit zandstrand, wuivende palmbomen, een strakblauwe lucht: het ideaalplaatje van een tropische zonvakantie. Natuurlijk ziet lang niet elke vakantielocatie er zo uit, maar het belangrijkste is dat het er anders uitziet dan je gewend bent. Door het zonnetje zie je alles om je heen veel positiever in. Zelfs als het weer tegen zit kan de omgeving stukken romantischer zijn dan thuis. Geef toe: met de leukste jongen van de camping luisteren naar de regen die op het tentdoek valt, klinkt stukken aantrekkelijker dan alleen thuis op de bank hangen.

#2. Levensstijl
Het is een enorme opluchting dat op vakantie, op de verplichte excursies met je ouders na dan, eigenlijk niets moet. Thuis ben je vaak druk bezig met school of een bijbaantje, waardoor er maar weinig vrije tijd over blijft. Tijdens je vakantie heb je alle tijd om je te storten op een nieuwe romance. Daarnaast heb je waarschijnlijk meer feestjes en andere gezellige gelegenheden waar ongeremd flirten is toegestaan. 

Lees ook: 7 dateregels waaraan je je niet hoeft te houden

#3. Nieuwe mensen
Op vakantie verbaas jij jezelf met je lef. Je durft opeens veel sneller contact te leggen met een leuke jongen. Omdat je met allemaal nieuwe gezichten te maken hebt, is het minder erg om een blauwtje te lopen. In het ergste geval verstop je jezelf een week in de caravan, maar daarna mag je weer naar huis. Andersom vind je het ook interessanter als je flirty wordt aangesproken door een cutie. Thuis weet je ondertussen wel wie de leuke jongens zijn, en daarom is al die vernieuwing erg welkom. 

#4. Buitenleven
Dikke kans dat jij in de vakantie veel meer buiten bent, of je nu op vakantie bent of thuis blijft. Er zijn in de zomer volop activiteiten buiten de deur. Denk aan barbecues, dagjes strand en picknicks in het park. Doordat je minder binnen zit, heb je meer contact met (nieuwe) mensen en is de kans dat je een leuke jongen tegen het lijf loopt dus ook aanzienlijk groter.

Doe ook de test: Welke GTST-hunk past bij jou?