Hoe lief en grappig ze vaak ook zijn, soms snappen we echt helemaal niks van boys (en zij andersom vast ook niet van ons). Want waarom praten ze altijd zo moeilijk over hun gevoelens en zijn ze opeens een heel ander persoon als hun vrienden erbij zijn? Belangrijke vragen waar we nu eindelijk wel eens antwoord op willen!

Waarom, waarom…

… praat hij niet zo graag over zijn gevoelens?
Soms heb je van die dagen waarop alles tegenzit. Ken je dat? Dan wil je op zo'n moment vast even lekker je hart luchten, maar voor boys geldt dat niet altijd. Sterker nog: de meesten houden nog niet eens van een goed gesprek over hun gevoelens. Onvoorstelbaar, want waarom eigenlijk niet?

Het antwoord: je kunt met ze lachen, films kijken en lekker actief doen, maar praten over hun emoties zit er meestal niet in. Stom, maar wist je dat ze er zelf vaak niks aan kunnen doen? Dat klinkt misschien raar, maar het heeft allemaal te maken met hun hersenen. In tegenstelling tot bij die van meiden werken de linker -en rechterhelft van de hersenen van boys namelijk minder goed samen. Hierdoor hebben ze over het algemeen moeite met het uitdrukken van hun gevoelens, want hun hersenhelften zijn meer gericht op het oplossen van specifieke problemen. Hmm… dat verklaart een hoop.

Lees ook: Dit of dat?

… luistert hij nooit?
Heb je net een heel verhaal over je irritaties met je BFF verteld, vraagt hij plotseling of zij ook nog mee gaat zwemmen dit weekend. Uhh… hallo?! Heeft hij nou echt niet geluisterd?

Het antwoord: natuurlijk heeft je lover wel naar je geluisterd. Tenminste, dat deed hij in het begin toen je voor de eerste keer over het onderwerp BFF-crisis begon, maar nu je het verhaal inmiddels voor de vijfde keer hebt verteld, is zijn interesse inderdaad een beetje afgenomen. En dat is niet omdat jij hem helemaal niks kan schelen, maar eerder omdat hij er verder gewoon niet zoveel mee kan. Zo zijn boys. Als ze een probleem niet kunnen oplossen, laten ze het liever zoals het is.

Lees ook: 7 redenen om weg te blijven bij je crush

… plaagt hij zo vaak?
Knijpen, vervelende grapjes maken of gewoon de hele dag aan je lopen frunniken. Doet jouw boy dat ook steeds bij jou? Dan is het logisch dat je soms helemaal knettergek van hem wordt. Waarom kan hij ook nooit eens normaal doen?

Het antwoord: het is niet zo zeer een kwestie van 'normaal doen', maar meer een gevalletje van geen houding weten te geven. Jongens die namelijk de hots voor iemand hebben, weten vaak niet zo goed hoe ze er mee om moeten gaan en daarom doen ze maar wat ze het beste kunnen: klieren. Op deze manier proberen ze de aandacht af te leiden van het feit dat ze eigenlijk helemaal hoteldebotel verliefd zijn, maar of dat nou zo'n goed idee is…

… gedraagt hij zich heel anders als hij bij zijn vrienden is?
Bij jou is jouw lover poeslief en wil hij niks liever dan de hele dag kroelen en knuffelen, maar zodra jullie in de stad lopen en zijn vrienden tegenkomen, verandert-ie van zachtaardige boy opeens in een overdreven stoere jongen. Nou ja zeg, waar is dat nou weer voor nodig?

Het antwoord: meiden kunnen vaak niet begrijpen waarom boys zich toch zo vaak moeten bewijzen tegenover elkaar. Ze zijn toch vrienden? Waarom zou je je dan anders voordoen? Hier zit natuurlijk wat in, maar de vraag is eerder รณf hij echt wel een 'transformatie' ondergaat zodra hij zijn friends ziet? Heb je er namelijk wel eens over nagedacht dat hij misschien gewoon echt zo is, maar ook heel lief en rustig kan zijn bij jou? Denk er maar eens over na: jij gedraagt je toch ook heel anders bij je vriendinnen dan bij hem?

… denkt hij dat de hele dag gamen een leuke date is?
Zodra je zijn kamer binnenstapt, zinkt de moed je in de schoenen. Midden in de kamer zie je iets wat je niet echt bevalt: zijn televisie met PlayStation. Yep, welcome your date…

Het antwoord: dit kan hij vast niet menen, denk je waarschijnlijk bij jezelf. Maar helaas, het is toch echt precies wat hij onder 'voorbereidingen' voor een perfecte date verstaat: lekker de hele dag gamen. Waarom? Omdat het leuk is! (Volgens hem dan…) Oei, niet echt romantisch, maar als je hem echt leuk vindt, kun je er beter niet meteen een te groot probleem van maken.ย 

Lees ook: 5 tekenen dat hij je leuk vindt