Je bent helemaal gek van die ene hottie van de sportclub en wilt niets liever dan met hem op date. Er is alleen één itty bitty probleempje: hij weet niet dat je bestaat. Met deze vijf trucjes heb je zijn aandacht zo te pakken!

#1. Zoek naar gezamenlijke vrienden
Oké, je crush ken je nog niet, maar misschien ken je al wel iemand uit zijn vriendengroep. Tijd om die banden aan te halen! Ga een avondje chillen met zijn vrienden en zorg ervoor dat je per ongeluk naast hem terechtkomt. No way dat hij dan nog steeds niet weet wie je bent.

#2. App hem 
Heb je zijn nummer? Dan kun je hem ook een appje sturen. Als je hem echt niet goed genoeg kent om ‘zomaar’ ergens over te beginnen, kun je een smoesje gebruiken. Je bent je hockeystick kwijt, heeft hij die misschien gezien? Dat dat ding gewoon bij jou in huis staat, maakt niet uit: het gaat erom dat jullie een gesprek beginnen. Zorg er wel voor dat je meteen daarna iets anders hebt om over te kletsen, anders eindigt jullie gesprek als hij ‘nee’ terugstuurt. 

#3. Duik ‘toevallig’ op
Je weet dat hij elke zaterdag vakken vult in de supermarkt, dus jij moet of course elke zaterdag echt even naar de winkel om iets uit het schap te halen waar hij aan het werk is. En dan zeg je natuurlijk elke keer even gedag.

Lees ook: 10 dingen die hij zegt als hij je leuk vindt

#4. Maak plezier
Een meisje dat vanaf een afstandje naar je staat te staren, dat is een beetje awkward… Zorg er daarom voor dat je lekker zelfverzekerd overkomt en lol maakt met anderen als je hem ziet. Wedden dat hij dan zo geïnteresseerd is in je?

#5. Laat weten dat je single bent
Voor hem is het net een tikkie makkelijker om al jouw signalen te interpreteren als-ie weet dat je single bent. Je kunt het laten vallen tijdens een gesprek, of het subtiel ergens op social media zetten.

Lees ook: Zo rock je de eerste date