Nog maar een week en dan is het weer Valentijn! Of course kun je zenuwachtig blijven afwachten of je crush je een kaartje stuurt, maar je kunt er ook zelf voor zorgen dat je die date scoort. Hoe? Lees maar verder!

#1 Doe mee aan de schoolactie

Veel scholen organiseren speciale Valentijnsacties, waarbij je een roos naar je crush kunt sturen. Met een beetje mazzel hoef je dus alleen maar mee te doen met iets dat al georganiseerd wordt. Chill.
Voordeel: het is supermakkelijk
Nadeel: er is een kans dat je roos wordt afgegeven als al zijn vrienden erbij zijn. Minder chill.

#2 Stuur een kaart

Hallo, het is Valentijn, dus waarom zou je niet kiezen voor een klassieker? Zoek een mooie kaart uit, schrijf een lief berichtje en stuur ‘m op. Valentijnsdag valt dit jaar op een zondag, dus zorg ervoor dat je de kaart op tijd op de post doet.
Voordeel: het is een subtiele versierpoging en alleen zijn moeder ziet het.
Nadeel: je moet maar afwachten of hij reageert.

#3 Stap op hem af

Als je geen zin hebt om de hele dag op je phone te checken of hij je nou eindelijk gaat vragen, kun je het ook zelf doen. Zoek een rustig moment en begin een praatje met hem. Je hoeft hem niet meteen te vragen of hij met je op date wil, je kunt ook eerst vragen of hij al plannen heeft voor het weekend. Met een beetje mazzel hapt hij dan zelf al toe.
Voordeel: je weet meteen of hij je ziet zitten.
Nadeel: de kans om afgewezen worden is vrij groot.

#4 Drop hints

Girls die bij hun crush in de klas zitten kunnen deze tactiek prima gebruiken. Zodra je in zijn buurt komt, begin je een gesprek met je BFF over Valentijnsdag. Zeg dat je nog geen date hebt, maar dat wel heel graag zou willen. Ondertussen kijk je veelbetekenend naar je crush.
Voordeel: het is bijna onmogelijk om jezelf voor schut te zetten op deze manier.
Nadeel: misschien merkt hij je pogingen niet eens op.

#5 Dubbeldate

Heeft je BFF toevallig een date met een van zijn vrienden? Dan kun je voorstellen om er een dubbeldate van te maken, zogenaamd omdat zij echt héél zenuwachtig is en niet alleen durft. Eigenlijk vind jij het supereng, maar dat hoeft hij niet te weten.
Voordeel: de kans op awkward stiltes is een stuk kleiner als je met zijn vieren bent.
Nadeel: een move maken voelt nog ongemakkelijker als jullie BFF’s toekijken.

[shoppable_snippet id=13c6]

Lees ook:

Beeld 123RF