Meiden komen van Venus, jongens van Mars. Oké, dat is natuurlijk niet waar, maar toch zijn er flink wat verschillen tussen girls en boys. Zo zijn er bepaalde meidenstruggles die jongens nooit zullen begrijpen.

Oogpotlood troubles
Het is ’s ochtends vroeg en je probeert je ogen perfect te omlijnen met eyeliner. Yes! Links is gelukt: daar heb je nu de perfecte winged eyeliner. Voorzichtig waag je je aan je rechterooglid. Je trekt zorgvuldig een lijntje… en schiet volledig uit. Het subtiele lijntje op je linkerooglid wordt gecombineerd met een dikke lijn eyeliner op je rechterooglid. Als je diezelfde dag je oogpotlood struggles uitlegt aan vrienden, kijken alle guys je met opgetrokken wenkbrauwen aan. Tja, probeer maar eens uit te leggen hoe irritant oogpotlood aanbrengen kan zijn.

Natural beauty
Je bent lui en je hebt écht geen zin om jezelf op te maken. Je besluit daarom een dag geen make-up te dragen, want joh: je gaat toch de deur niet uit vandaag! Maar ja, dan slepen je ouders je plots mee naar de supermarkt. Daar sta je dan met je blotebillengezicht. Als je dan ook nog eens een jongen uit je klas tegenkomt, baal je van je keuze om niet even een laagje mascara op je wimpers te smeren. ‘Hey, ben je ziek ofzo? Je ziet er anders uit!’ Ugh, waarom denken guys altijd dat je bent geboren met oogschaduw op je oogleden en mascara op je wimpers? Nee, je bent niet ziek, je draag gewoon geen make-up. Duh.

Mini broekzakken
Koop een nieuwe rok of broek en de kans is groot dat het geen broekzakken heeft. Of nou ja: het heeft wel broekzakken, maar er past misschien net vijf cent in. Waar guys gigantische broekzakken hebben waar ze nog net geen auto in kwijt kunnen, moeten girls het doen met ieniemienie broekzakjes. WAAROM? Wij slepen tien keer zoveel stuff als jongens met ons mee, maar omdat die stomme broekzakken zo klein zijn, moeten we iedere keer weer een tas meenemen. Superonhandig. Leg het uit aan jongens en die snappen niet wat je bedoelt, want ‘jullie hebben toch altijd een tas bij je’. Zucht.

(Not so) ready to go
Dat jongens in vijf minuten helemaal ready zijn, hoeft niet te betekenen dat wij ook supersnel klaar zijn. Laat mannen eens klooien met make-up en wedden dat zij ook plots vet lang bezig zijn met zich klaarmaken. Maar nee hoor, ze begrijpen absoluut niet waarom we niet gewoon een kam door ons haar heen halen en de deur uitstappen.

Rode vlag
Ongesteldheid… Het liefst zou je een sms’je ontvangen van Moeder Natuur dat zegt ‘je bent niet zwanger, congrats!’, maar helaas: iedere maand moet je er weer aan geloven. Je bent bang dat je doorlekt en je hebt last van vreselijke krampen. Als een jongen aan je vraagt waarom je zo witjes ziet, antwoord jij stilletjes dat je last hebt van ‘een meidenprobleem’. Hun reactie? Waarschijnlijk iets als: ‘ah joh, dan neem je toch een paracetamolletje!’ Eh, nee. Zo simpel is het ook weer niet. En dat terwijl jongens zich altijd gedragen alsof ze doodziek zijn, terwijl ze maar een griepje hebben. Typisch.

Lees ook: De grootste afknappers bij jongens