Heb jij een crush en wil je niets liever dan op date met deze leukerd? En vind je het tegelijkertijd maar doodeng om hem mee uit te vragen? Met deze tips sta je niet voor schut in een volle kantine (we doen geen garanties over social, the day after) en vraag je je lover to be toch mee uit!

#1. Schrijf je vraag in de sneeuw
Het vereist wat timing, maar hoe romantisch is het als je crush ’s ochtends naar buiten kijkt en dan in de sneeuw: β€˜wil je met me uit?’ ziet staan? Heb je een gevalletje Nederlandse winter? Leen dan het stoepkrijt van je jongere broertje of zusje en schrijf je vraag op de stoep.

#2. Schakel je friends in
Normaal is het natuurlijk supersuf om je bestie verkering te laten vragen voor je, maar als je het een beetje leuk aanpakt, is het minder eng en vindt je lover to be het alleen maar origineel. Laat je vriendinnen je crush bijvoorbeeld op allemaal verschillende momenten uitnodigen voor een blind date op zaterdag. Wedden dat het lukt?

Lees ook: 5 tekenen dat het tijd wordt voor een nieuwe crush

#3. Stuur een kaartje
Old school, maar wel cute: stuur een (Valentijns)kaartje waarin je vraagt om een date. Moet je wel genoeg lef hebben om je naam eronder te zetten, of course.

#4. Maak een filmpje
Wil je voor een persoonlijke touch gaan, maar heb je geen zin in gestotter en gegiechel? Maak dan een filmpje waarin je zegt dat je graag een keer samen iets gaat drinken. Voordeel: het kan honderd keer opnieuw. Nadeel: voor je het weet, sta je op YouTube.

#5. Doe een Love Actually’tje op Snap
Remember this one? Perfect voor een smooth move op Snap, toch?
love actually

Lees ook: 9 fouten die boys maken tijdens een date