Zorgen dat er geen spinazie tussen je tanden komt, gezellig kletsen en dan ook nog eens bedenken of je jouw crush echt zo leuk vindt: daten kan behoorlijk lastig zijn… En dan zijn er in de loop van de tijd ook nog eens een heleboel regeltjes verzonnen waaraan je je zou moeten houden. Gelukkig kun je deze vijf meteen vergeten!

#1. Niet zoenen op de eerste date
Niet dat het verplicht wordt of zo, maar als jij een superleuke date hebt gehad en jullie elkaar helemaal het einde vinden, waarom zou je dan nog twee dates wachten met zoenen? Nou?

#2. Hem de rekening laten betalen
Verdient hij meer bij zijn bijbaantje dan jij? Krijgt hij meer zakgeld dan jij? Nee? Waarom zou hij dan moeten betalen?! Deze regel komt nog uit de tijd dat vrouwen niet werkten en dus geen geld hadden om zelf te betalen. Tegenwoordig is het wel zo beleefd om op zijn minst aan te bieden de rekening te delen.

#3. Play hard to get
Jullie zijn op date geweest en het was superleuk, maar dan laat je een week niets van je horen, omdat je vindt dat hard to get spelen erbij hoort. Uh… why?! Jij zou het toch ook niet leuk vinden als je crush niets meer van zich liet horen? Of course hoef je geen appjesbombardement te beginnen, maar zolang je niet wanhopig overkomt, kun je gewoon contact blijven zoeken, hoor.

Lees ook: 8 dingen die boys sexy vinden aan girls

#4. Alleen op tweede date gaan wanneer je zeker weet dat het iets wordt
Als je eerste date een complete disaster was met een scheten latende, ongeΓ―nteresseerde boy die jou ook nog eens opzadelde met de volledige rekening, kun je inderdaad beter niet op tweede date gaan. Maar als je eerste date alleen een beetje awkward was doordat jullie allebei heel verlegen waren of je gewoon niet helemaal zeker weet of je echt verliefd bent, kun je het best een tweede keer proberen.

#5. Hem de eerste move laten maken
Nog steeds zijn er girls die niet op een jongen afstappen, omdat ze vinden dat dit niet β€˜hoort’. Maarre… wat nou als hij hartstikke verlegen is en ook niet durft? Blijven jullie dan allebei single? Dus kom op, pak je phone en stuur hem een berichtje. Wedden dat hij dat juist alleen maar leuk vindt?

Lees ook: 12 dingen die je nog niet wist over boys