Een beetje jaloers zijn als je een relatie hebt is hartstikke normaal… Niks mis mee dus! Het is moeilijk om iemand te vinden die nooit jaloers is en ach, laten we even eerlijk zijn: stiekem is een beetje jaloezie ook wel leuk. Hij wil je gewoon graag voor zichzelf! Maar wanneer is een jongen té jaloers?

Praten met andere jongens? Dacht ’t even niet
Je komt een jongen uit je klas tegen en jullie raken in gesprek over het huiswerk. Je vriendje komt aangelopen en jaagt de jongen nog net niet weg. Argh, frustrerend! Laat één ding duidelijk zijn: je bent dan wel samen met je BF, dat betekent niet dat je niet met andere jongens mag praten. Flirten met andere jongens is natuurlijk totally not done, maar je mag best wel kletsen met vrienden. Je vriendje moet je vertrouwen en je lekker laten kletsen met je male friends!

‘Waarom reageer je niet?’
Je bent net aan het avondeten begonnen wanneer je BF je een whatsappje stuurt. Hij stuurt je één berichtje… twee… en om de zoveel minuten krijg je constant een nieuw berichtje. Ja, het is weer zover: hij vindt dat je te laat reageert! Maar je kan écht niet reageren omdat je van je ouders niet met je mobieltje mag klooien tijdens het eten. Doet jouw vriendje dit ook? Totally not okay! Hij hoort te begrijpen dat jij niet altijd direct op een berichtje kan reageren.

Hij controleert je telefoon
Girls staan er dan wel bekend om dat ze maar al te graag spieken in de telefoontjes van hun vriend, maar jongens kunnen er ook wat van! Het is best oké als je vriendje een keer je foto’s wil bekijken, maar supervaak je mobieltje checken? Nee, dat is écht niet nodig. Je mag dus best tegen je BF zeggen dat hij niet in je mobieltje mag kijken. Sowieso: waarom wil hij zo graag jouw sms’jes en gespreksgeschiedenis bekijken? Dat gaat hem toch niks aan?

Lees ook: Help! Ik ben jaloers

Social media gluurder
Ah, gezellig! Eindelijk heb je weer een familiedag en zie je al je neefjes en nichtjes weer. Je maakt een selfie met je neefje (die je al veel te lang niet meer hebt gezien!) en plaatst hem snel op Facebook. Voor je het weet krijg je een whatsappje van je BF: ‘Wie is die jongen??’. Oh no! Naast het feit dat het superirritant is dat je niks online kan posten zonder commentaar te  krijgen, is het natuurlijk niet tof dat je vriendje je constant in de gaten houdt. Stalkt jouw vriendje ook constant je social media en plaatst hij bezitterige of gemene reacties wanneer je met een guy hebt afgesproken? Dan is hij echt veel te jaloers!

Hij wil niet dat je met je vrienden afspreekt
Je vriendinnen nodigen je uit voor een gezellig meidenavondje, maar je twijfelt of je wel moet gaan. Je vriendje is superlief, maar hij vindt het eigenlijk niet zo chill als je met ze afspreekt. Je wilt graag gaan, maar je wilt je vriendje niet teleurstellen. What now?  Nou… lekker afspreken met je BFF’s natuurlijk! Als je een vriendje hebt, dan is het belangrijk dat je je vriendinnen niet laat vallen. Spreek gezellig met ze af, al vindt je BF dat niet leuk omdat hij je friends niet mag. Jammer voor hem: jouw BFF’s zijn voor het leven en never dat je die gaat negeren!

Doe de test: Ben jij te jaloers?