Je crush en jij zien elkaar al een tijdje. Jij bent he-le-maal verliefd, maar of dat wederzijds is..? Soms heb je het idee dat jullie niet verder komen dan ‘just friends’. Oeps, misschien word je gefriendzoned?! Check the signs!

#1. Je crush praat over andere veroveringen

Tot in detail, want wat zou nou echt de allerbeste manier zijn om indruk te maken op die andere girl? Jij kunt hem daar als best friend vast advies over geven. Uh… right.

#2. Manieren? Niet bij jou…

Boeren, scheten, even aan de bilspleet krabben: bij jou is je crush vooral lekker zichzelf. Leuk als je twintig jaar getrouwd bent (en dan eigenlijk nog steeds niet echt), maar van iemand die hoteldebotel op je is, mag je iets meer effort verwachten om indruk op je te maken.

#3. Jullie zien elkaar alleen met anderen erbij

Jij dacht dat het een romantische date was, je crush besloot dat het nog leuker werd door zeven vrienden uit te nodigen, want ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ toch? Yep, heel romantisch. Not.

Lees ook: What to do? – Hebben we nou iets?

#4. No touch!

Met heel veel geluk krijg je een stomp tegen je schouder als je een goede grap vertelt, maar verder raken jullie elkaar nooit aan. Sterker nog, meestal zit er drie meter en een vriendengroep tussen jullie. Of course kan het zijn dat jullie een beetje shy zijn of elkaar nog niet zo heel lang in het vizier hebben, maar als er ondanks verwoede pogingen van jouw kant helemaal geen aanrakingen komen, is de kans groot dat je gefriendzoned wordt.

#5. Jullie kijken een hele film

Jullie zitten elk aan jullie eigen kant van de bank met een schaal popcorn ertussen. Zelfs als jullie tegelijkertijd in de bak graaien, raken jullie handen elkaar niet. Autch.

Lees ook: Je ex terugnemen – Yes or no?