Jullie zijn al eeuwen vrienden en doen superveel samen, maar dan valt het je ineens op dat hij wel een heel lieve lach heeft. En die ogen… die laten je ineens smelten. Yep, je hebt het flink te pakken van hem. Maar hoe maak je een move zonder de vriendschap te verpesten? Don’t panic, met deze tips lukt dat wel!

#1. Bedenk of je dit echt wil
Of course kan verkering met je beste vriend hartstikke leuk zijn: jullie kennen elkaar al en weten precies wat jullie aan elkaar hebben, maar het kan ook behoorlijk awkward worden als het uit is. Dan ben je misschien je lover en je buddy kwijt. En wat als hij niet op jou is? Dat kan jullie vriendschap ook ongemakkelijk maken. Het is daarom handig om niet bij de allereerste vlinder een move te maken, maar even af te wachten of je verliefde gevoel blijft.

#2. Raak hem aan
Als je echt hoteldebotel bent, wordt het tijd voor een move. Je hoeft hem niet meteen te vertellen dat je verliefd op hem bent. Je kunt ook subtieler te werk gaan door hem af en toe aan te raken. Leg je hand op zijn arm tijdens het fietsen of geef hem eens een hug. Reageert hij goed? Dan gaan jullie misschien vanzelf wel verder.

#3. Vraag of hij verliefd is
Geen spontane zoen?  Dan weet hij misschien niet zo goed of jij hem leuk vindt of dat je hem vriendschappelijk aanraakt. Óf hij wil just friends blijven. Vraag hem daarom eens of hij verliefd is. Als-ie een andere naam dropt of eerlijk zegt dat hij niet in love is, weet jij genoeg.

Lees ook: 5 manieren om te flirten via Snapchat

#4. Drop een hint
Is hij wel in love? Dan kun je zeggen dat jij ook verliefd bent, op een jongen van wie de naam begint met een… Waarschijnlijk weet hij dan wel genoeg.

#5. Vertel hem wat je voelt
Oké, sommige jongens zijn echt niet zo goed met subtiele versierpogingen, dus als die van jou daarbij hoort, tja, dan zul je hem na al deze hints toch echt zelf moeten vertellen dat je hem leuk vindt. Wedden dat het niet als een verrassing komt?

Lees ook: 10 gekke dingen die met je lichaam gebeuren als je zoent