Zijn jij en bae klaar om de volgende stap te zetten? Het kan zijn dat jouw lover er al klaar voor is, maar dat jij nog twijfelt. Als het om seks gaat, is het heel belangrijk dat je nee durft te zeggen. Wij geven je tips om je hiermee te helpen!

#1. Wacht tien tellen voordat je ja zegt

Zo heb je tijd om na te denken over wat je zelf wilt. Weet je het niet zo goed? Geef dat aan. Zeg dat je er even over na wilt denken.

#2. Je mag van mening veranderen

Stel: je hebt al ‘ja’ gezegd, maar je begint toch te twijfelen. Dat wil niet zeggen dat je niet van mening kan veranderen. GeefΒ duidelijk aan dat je er toch niet mee door wilt gaan.

Lees ook: 10x dit moet je weten over masturberen

#3. Je hoeft je niet schuldig te voelen

Het is jouw leven en jij bepaalt wat je er mee doet. Als jij er geen zin in hebt of er nog niet aan toe bent, dan hoef je het niet te doen.

#4. Wacht niet te lang met ‘nee’ zeggen

Het wordt voor jezelf lastiger om ‘nee’ te zeggen als je er steeds langer mee wacht. De ander krijgt dan verwachtingen. Je kan op ieder moment nog ‘nee’ zeggen, maar je maakt het voor jezelf makkelijker als je dit op tijd doet.

#5. Wees duidelijk

Je hoeft jezelf niet te verantwoorden, maar het kan slim zijn om aan te geven dat het niet aan je lover ligt, maar dat je er zelf nog niet klaar voor bent.

Lees ook:

Beeld: 123RF