Je had je weken verheugd op jullie eerste date. In je mooiste outfit zit je met hem in een gezellig restaurantje. En dan blijkt er helemaal niets aan. Bummer! Misschien zou je nooit meer met hem op date willen, maar er zijn een paar goede redenen om het toch nog maar een keertje te proberen.

#1. Je was heel zenuwachtig
Eigenlijk heb je de hele avond alleen maar zitten giechelen en zitten bedenken of je geen domme antwoorden gaf op zijn vragen. Je was gewoon zó zenuwachtig. Tja, dan is het niet zo gek dat je niet zo´n heel gezellige avond hebt gehad! Dat je gestrest bleef, is op zich niet zo´n goed teken, maar sommige girls hebben gewoon wat meer tijd nodig om zich comfy te voelen bij iemand anders. Als je jouw bae nog steeds leuk vindt, kun je het dus best nog een keer proberen.

#2. Hij was heel zenuwachtig 
En wat voor jou geldt, kan natuurlijk ook voor hem gelden! Zat-ie te stotteren en werd-ie ook nog eens knalrood? Hoe cute! Deze boy heeft even tijd nodig om echt los te komen, dus wie weet verrast hij je op de tweede date met een geweldig gevoel voor humor.

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je nog nooit verliefd bent geweest

#3. Je verwachtte te veel
Rode rozen, een romantisch muziekje en een boy die alles wat jij leuk vindt, ook fantastisch vindt. Soms gaat het zo, maar soms moeten je lover to be en jij even aan elkaar wennen. Dan wordt het dus niet meteen een superromantische avond vol kusjes en verliefde blikken, maar kletsen jullie gezellig over van alles en nog wat. De rest komt dan de keer daarna wel. 😉

#4. Hij is daarna heel lief
Heeft hij zich echt als een hork gedragen en wist je niet hoe snel je weg moest komen? Dan ga je natuurlijk nóóit meer met hem op date. Maar als jullie date alleen maar een klein beetje awkward was door zenuwen (plotselinge stiltes, aargh!) en je hem eigenlijk wel cute vond, kan een lief appje de volgende dag wonderen doen… Misschien moeten jullie het toch nog eens proberen.

Lees ook: 7 tips om de eerste move te maken

#5. Je bent bang dat je vrienden hem niet oké vinden
Jij moet verkering met hem hebben, niet zij. Dus tenzij je friends echt goede argumenten hebben (‘hij heeft nog drie vriendinnetjes’ is best een goed punt), kun je best nog een keer met deze boy op date. Wedden dat zij hem ook leuk gaan vinden als ze zien hoe lief jullie samen zijn?

#6. Je blijft aan hem denken
De eerste date was niet zo’n succes, maar je blijft toch steeds aan hem denken… Dan kan het een goed idee zijn om nog een keer te daten. Al is het maar om te ontdekken dat hij eigenlijk echt niet leuk is.

Lees ook: 6 tekenen dat je niet op tweede date met hem moet gaan