Je hebt die hottie ein-de-lijk gescoord en hebt aan iedereen verteld dat je verkering hebt. En dan… blijkt dat nog best wel ingewikkeld. Wedden dat je deze issues herkent?

#1. Je voelt je onervaren
Je dacht altijd dat het wel vanzelf zou gaan als je eenmaal een heel leuke boy of girl had gevonden, maar inmiddels weet je dat niet meer zo zeker… Minstens drie keer per dag vraag jij je af of je ‘alles’ wel goed doet. Want moet je nou veel appen of juist weinig? En hoe weet je dat de ander ook wil zoenen? Aaaah… it’s so complicated!

#2. Er zijn iets te veel awkward stiltes
Jullie gespreksonderwerpen komen niet zomaar aanwaaien. Want vindt je lover het eigenlijk wel leuk als je maar doorratelt over je vriendinnen? Van schrik val je helemaal stil.

#3. Je vindt je schoonouders maar een beetje eng
Zit je daar ineens met twee wildvreemden op de bank. *Slik* Moet je nou superbeleefd doen of juist heel casual?

Lees ook: 7 comfy ways om te flirten met je crush

#4. Je weet niet of je al toe bent aan de next step
Laat staan dat je weet of je lover dat is. Willen jullie het bij knuffelen houden? Bij zoenen? Bij seks? Je weet het niet, maar je vindt het freaking eng om over te praten… En dat is nou net de enige oplossing.

#5. Er is altijd wel een vriendin een beetje jaloers
Je bestie gunt je alles, maar stiekem vindt ze het soms best lastig dat jij alweer met je lover bent en niet met haar. En tja, zelfs als jullie dingen met zijn drieën doen, is dat niet hetzelfde.  Soms word je helemaal gek van al het geplan.

#6. Je twijfelt soms of dit echt alles is
Sure, als je op Valentijn een enorme bos rozen krijgt, weet je zeker dat je hartstikke verliefd bent op die leuke lover van je, maar als jullie gewoon samen op jouw kamer hangen, twijfel je wel eens een beetje of je nog steeds echt verliefd bent. Want wat doen jullie nou anders dan gewone vrienden? Moeilijk, moeilijk… Maar hé, niemand is zijn hele leven non-stop tot over zijn oren verliefd.

Lees ook: 6 tekenen dat jij je ex mist