Daar is hij dan: je crush. Iedere keer als je hem ziet, fladdert er een heel leger aan vlinders door je buik. Ah, hij is zó leuk! Maar ja… ziet hij jou ook zitten? Let eens goed op de volgende zes tekenen en ontdek of hij stiekem een crush op jou heeft!

#1 Hij trekt zijn wenkbrauwen op

Je crush loopt voorbij en jij kijkt met een verliefde blik naar hem. Maar dan kijkt hij plots ook jouw kant op en… YES! Héél kort trekt hij zijn wenkbrauwen op. Goed nieuws: als een jongen zijn wenkbrauwen optrekt, dan betekent dat dat hij je leuk vindt. Vaak heeft hij dat zelf niet eens door, want het is een automatische reactie.

#2 Hij raakt zijn haar aan

Misschien betrap je jezelf er vaak op dat je aan je haar zit wanneer je crush in de buurt is. Meiden zijn niet de enige die dat doen; jongens kunnen er namelijk ook wat van! Wanneer een jongen je leuk vindt, gaat hij aan zijn haar frunniken. Niet zo raar, want hij wil er gewoon zo leuk mogelijk voor jou uitzien! Weet hij veel dat je al hartstikke verliefd op hem bent. 😉

#3 Hij maakt oogcontact

Als een jongen met je begint te flirten die jij totaal niet leuk vindt, dan probeer je waarschijnlijk oogcontact te vermijden. Waarom? Je wil natuurlijk voorkomen dat hij denkt dat je hem leuk vindt! Hetzelfde geldt voor jongens. Als een jongen je leuk vindt, dan zal hij vaak juist wel oogcontact met je maken!

#4 Hij raakt zijn gezicht aan

Je bent met die oh-zo-leuke jongen aan het kletsen en je betrapt jezelf erop dat je constant je gezicht aanraakt. No worries: iedereen doet dat! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen hun gezicht vaak aanraken als ze met iemand kletsen die ze leuk vinden. Als hij dat ook doet, kan dat natuurlijk komen omdat hij zenuwachtig is, maar het kan ook een manier zijn om je aandacht te trekken.

#5 Hij leunt naar je toe

Je bent gezellig met hem aan het kletsen en hij komt steeds dichter bij je in de buurt zitten. Het lijkt alsof hij het doet om je goed te verstaan tijdens het kletsen (‘Haha, het is hier zo druk, ik kom even wat dichter bij je zitten hoor!’), maar de kans is groot dat hij je gewoon supercute vindt.

#6 Zijn stem klinkt anders

Het moet je maar net opvallen, maar wist je dat de stem van jongens verandert als ze iemand leuk vinden? Ja echt! Hun stem wordt een stuk dieper en het krijgt iets zangerigs (maak je geen zorgen: hij gaat niet plots keihard zingen!). Volgens onderzoekers doen guys dit omdat het mannelijker laat lijken (dankzij de diepe stem) en minder ‘gevaarlijk’ (dankzij de zangerige stem). Hmmm, interessant…

Lees ook: Help! Waarom vindt hij mij niet leuk?

Beeld: 123RF