Ben je he, ho of bi? Het is vaak moeilijker dan je denkt om erachter te komen of je op jongens of meisjes valt. Deze 6 tips kunnen je helpen bij zoeken naar je geaardheid. Weet jij het al?

#1. Je hoeft het niet te weten
Als je soms wel eens twijfelt over je geaardheid is dat helemaal niet gek. Sommige girls weten op hun twaalfde al honderd procent zeker of ze he, ho of bi zijn, andere twijfelen daar nog aan als ze veertig zijn. Het is dus heel normaal om je soms af te vragen of je op jongens of meisjes valt. Dat kan best ver gaan: veel hetero girls fantaseren wel eens over seks met een meisje, terwijl homoseksuele girls soms denken aan seks met een boy. Helemaal okΓ© dus, om af en toe te switchen. Pas als je verliefd wordt op iemand weet je zeker wat je (op dat moment) bent.

#2. Wees eerlijk tegen jezelf
Dat verliefd worden kun je alleen wel heel goed tegenhouden, bijvoorbeeld omdat je het eng vindt om aan jezelf toe te geven dat je misschien op meiden valt. En da’s nergens voor nodig, want gay zijn is helemaal okay! Betrap je jezelf erop dat je wel erg vaak kijkt naar een meisje in jouw klas? Krijg je het warm als je naar haar kijkt en probeer jij steeds opnieuw een praatje met haar te maken? Wees eerlijk tegen jezelf; je zou best wel eens verliefd kunnen zijn!

#3. Denk er niet te veel over na
Hoe langer je ergens over nadenkt, hoe meer je gaat twijfelen. Bovendien bedenk je niet in vijf minuten of je op boys of op girls valt. Dat moet je ontdekken.

#4. Praat erover
Vind je al die twijfels maar lastig en blijf je steeds in hetzelfde kringetje ronddraaien? Dan kun je er altijd met iemand over praten. Het is aan jou om te beslissen met wie je dit kunt delen. Je ouders, je grote broer of zus of misschien je BFF? Als zij echt van jou houden, zullen ze het alleen maar waarderen dat je dit met hen bespreekt. Praat je liever met iemand die je niet in real life kent? Dan kun je altijd chatten met de kindertelefoon of een kijkje nemen op sites als jongenout.nl.

#5. Luister naar je hart
Het klinkt misschien superclichΓ©, maar luister altijd naar je hart. Minder denken en meer doen. Als je echt verliefd wordt, zegt je gevoel vanzelf wat je moet doen ;).

#6. Houd een dagboek bij
Soms helpt het als je in een dagboek je gevoelens opschrijft. Door het opschrijven van je gedachten en gevoelens leer je jezelf beter kennen en wordt het allemaal iets duidelijker.

[shoppable_snippet id=13c3]

Lees ook:

Beeld: 123RF