Hebben al jouw vriendinnen al eens verkering gehad en jij nog nooit? Geloof ons; er is niets mis met lekker single zijn! Wil je toch supergraag een vriendje? Check dan onderstaande tips!

Tip 1 Wees jezelf

Wees jezelf! Jongens houden van spontane en zelfverzekerde meisjes. Dat kun je alleen zijn als je helemaal jezelf bent. Stel jezelf open en wees gewoon wie jij bent; dat is heel belangrijk!

Tip 2 Praat met jongens

Wees niet bang om met jongens te praten! Het is al supereng om met een jongen te praten en dan vóóral met je crush… Maar hey, jongens zijn echt niet scary hoor! Je kunt gewoon gezellig met ze kletsen, net zoals je dat met je vriendinnen doet! Check bijvoorbeeld of jullie dezelfde dingen leuk vinden. Wat is zijn lievelingseten of van welke muzieksoort houdt hij?

Tip 3 Leer nieuwe mensen kennen

Leer nieuwe mensen kennen. Wees niet bang, want dat is juist hartstikke leuk! Draai het eens om… Jij vindt het toch ook niet raar als iemand op jou afstapt? Dat is juist supertof! En zoals je al bij punt één kon lezen… Boys houden van zelfverzekerde meisjes.

Tip 4 maak vrienden

Ontwikkel een vriendschap. Nu je een nieuwe boy hebt leren kennen, is het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Doe het rustig aan. Maak af en toe een praatje. Mocht er een klik zijn dan gaat het verder echt vanzelf. Je kunt ook eerst eens afspreken met een groepje.

Lees ook: ik heb vaak ruzie met mijn vriendje

Tip 5 Neem de eerste stap

Hebben jullie veel gemeen en lijkt het erop dat de verliefdheid wederzijds is? Zet dan de eerste stap. Vraag hem om samen wat leuks te doen! Dat is natuurlijk superscary maar hup trek je stoute schoenen aan en vraag het!

Tip 6 Flirt!

Heb je een date gescoord? Probeer dan voorzichtig te flirten en laat weten dat je hem wel ziet zitten! Maak bijvoorbeeld een complimentje over zijn outfit of haar. Dan scoor je sowieso punten!

Met deze zes tips kom je vast een stukje dichterbij dat toekomstige vriendje. Maar… vriendjes kunnen ook lastig zijn hoor! Wees dus gewaarschuwd en geniet van je single life zolang het nog kan!

Lees ook: 7 x waarom single zijn leuk is

Beeld: 123RF