Pijpen, beffen, rimmen… je hoort er vast wel eens mensen over praten, maar wat is het nou echt? En kun je nou wel of niet zwanger worden als je een jongen pijpt? Geen nood, wij zetten zes vragen over orale seks voor je op een rijtje. Weet jij straks alles wat je moet weten.

#1. Wat is orale seks?
Orale seks betekent seks met je mond. Pijpen, rimmen en beffen horen dus allemaal bij orale seks. Bij pijpen lik je met je tong aan de penis van een boy of neem je hem in je mond. Bij rimmen lik je rond de anus van iemand anders en bij beffen lik je aan de clitoris van een girl (of doet iemand dat bij jou). Van pijpen en beffen kun je klaarkomen.

#2. Doet iedereen aan orale seks?
Veel meiden willen op den duur wel eens proberen hoe het is om iemand te beffen of te pijpen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen het doet. Sommige girls houden het bij één keer en andere beginnen er helemaal nooit aan. Allemaal prima, zolang jij je er maar goed bij voelt.

#3. Kun je zwanger raken als je iemand pijpt?
Nee, zelfs als een boy klaarkomt in je mond en je het sperma doorslikt, kan dat niet. Zijn zaad gaat dan namelijk naar je maag en darmen, niet naar je baarmoeder. Voor een ongewenste zwangerschap hoef je dus niet bang te zijn.

Lees ook: 10 veelgestelde vragen over seks + antwoorden

#4. Kun je een soa krijgen van pijpen?
Ja, dat kan. Als een boy klaarkomt door het pijpen, kun jij sperma in je mond krijgen en dat kan besmet zijn met een soa. Ook als je een meisje beft, kun je een soa oplopen. Gebruik dus altijd een condoom of een beflapje.

#5. Hoe weet je of je het goed doet?
Elke boy vindt iets anders lekker, dus je zult zelf uit moeten vinden wat jouw lover fijn vindt. Dat kan door te praten, maar ook door goed op te letten hoe hij reageert. Lik aan zijn penis of neem die een stukje in je mond. Kreunt hij en krijgt hij een stijve? Dan ben je goed bezig! Het is in elk geval belangrijk dat je niet je tanden gebruikt. De penis van een jongen en zeker de eikel zijn gevoelig, daarin bijten is eerder pijnlijk dan opwindend. 

#6. Moet je het sperma doorslikken?
Als een boy door het pijpen klaarkomt, kan het zijn dat hij dat in je mond doet. Je hebt dan dus sperma in je mond dat je kunt uitspugen of doorslikken. Welke van de twee je kiest, mag je helemaal zelf weten, het een is niet beter dan het ander. Vind je het sowieso niet fijn om sperma in je mond te krijgen? Dan kun je de penis ook net voor het klaarkomen uit je mond halen en de boy bijvoorbeeld op je buik laten klaarkomen. Oh, en als je niet heel zeker weet dat een jongen geen soa heeft, laat je hem of course niet klaarkomen in je mond. Gebruik dan altijd een condoom, want ook van orale seks kun je een soa krijgen.

Lees ook: Alles over voorspel