Vind jij flirten ook altijd freaking eng en gedraag je je ineens alsof je van Mars komt zodra je een cutie spot? Dan kun je deze tips om op een comfy manier te flirten goed gebruiken!

#1. Like it, baby
Je hoeft echt niet alle berichten te liken (hoi stalker), maar als het merendeel een hartje van jou krijgt, gaat bij je crush vanzelf het kwartje vallen dat je iets probeert te zeggen.

#2. Maak oogcontact
Kijk net iets langer dan normaal en voor je het weet, is het helemaal duidelijk dat jullie een match made in heaven zijn. Kleine side note: af en toe iets langer kijken is iets anders dan 45 minuten onafgebroken gaan staan staren. Dat is gewoon eng.

#3. App lieve dingen
Een emoji met een kusmondje zegt meer dan honderd woorden, toch? En als je het een beetje scary vindt, ga je daarna gewoon meteen offline.

#4. Toon een beetje interesse
Iedereen vindt het leuk om over zichzelf te praten, dus waarschijnlijk hoef jij alleen aan je crush te vragen hoe die sportwedstrijd ook alweer ging om hééél aardig gevonden te worden.

Lees ook: 7 dingen die boys vervelend vinden aan girls

#5. Leen iets uit
Ach gossie, is bae nou een geodriehoek vergeten? Leen de jouwe uit. Dan kom je over als een supersympathieke girl én je kunt de dag erna vriendelijk vragen of je je geo terug mag. Win-win!

#6. Lach
Je hoeft niet elke keer maniakaal te gaan hikken van de zenuwen als je crush langskomt, want dat is, nou ja, een beetje creepy. Gewoon een lief glimlachje zo nu en dan zorgt dat bae weet dat jij een cute girl bent. En dat is of course hartstikke interessant.

#7. Zeg hallo
Ooit zul je toch in real life moeten gaan praten (tenzij je jullie hele zestigjarige huwelijk lang wilde blijven appen, kan ook of course). Een simpel ‘hoi’ is dan de eenvoudigste optie. En wie weet gaan jullie dan vanzelf een keer praten.

Lees ook: 11 versierblunders die boys maken