In de loop der jaren zijn er superveel regeltjes verzonnen voor als je gaat daten. Maarre… eigenlijk slaan die vaak helemaal nergens op. Benieuwd over welke regeltjes we het hebben? Lees dan snel verder!

#1. Oude crushes van je BFF daten
OkΓ©, het is misschien niet netjes om te doen, maar als zij hem niet meer leuk vindt, hoeft het echt geen probleem te zijn. Wel altijd handig: even aan je bestie vertellen dat je die boy ziet zitten.

#2. Je beste vriend is een no-go
Als jullie beiden toegeven meer te willen zijn dan vrienden, waarom zou je dan niet met hem mogen daten? Wie weet groeit het uit tot iets moois!

#3. Hard to get spelen
Misschien werkt het bij sommige boys om je afstandelijk op te stellen, maar het kan ook een negatief effect hebben op je date. Veel boys vinden het veel leuker als je interesse toont, dan weten ze waar ze aan toe zijn. πŸ˜‰

#4. Zo veel mogelijk vertellen
Het is goed dat je jezelf openstelt voor hem, maar hij hoeft echt niet te weten hoe jouw diarree er de laatste keer uitzag. Bewaar de echte persoonlijke dingen voor als je elkaar wat beter kent.

#5. Je BFF tijdens het daten op de hoogte houden
Het is logisch dat je bestie supernieuwsgierig is naar je date, maar het geeft geen goede indruk als je de hele tijd op je phone zit.

#6. De boy betaalt
Dit kan, maar is echt niet verplicht. Een jongen voelt zich gevleid als jij aanbied om het etentje te betalen. Dan weet hij gelijk dat je hem niet gebruikt voor het geld.

#7. Hem als taxi gebruiken
Superlief dat hij jou overal naar toebrengt en ophaalt, maar jouw crush is geen taxi. Maak zoveel mogelijk gebruik van eigen vervoer, dan kun je naar huis wanneer jij wilt en hoef je dus niet op hem te wachten.

Lees ook: 10 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date