Je allereerste zoen is superspannend. Waarschijnlijk heb jij er al supervaak over gefantaseerd en probeer je de kunst af te kijken in romantische movies… Maar ja, in films ziet het er vaak heel anders uit dan in real life. Lees daarom snel verder en ontdek zeven dingen die niemand je vertelt over zoenen.

#1. Het gaat gewoon vanzelf
Die zenuwen zijn helemaal nergens voor nodig, want zoenen gaat stiekem helemaal vanzelf. Tegen die tijd weet je echt wel wanneer je je tong in zijn mond moet doen en zo niet, dan levert dat alleen maar een funny moment op.

#2. Hij vindt het net zo eng als jij
Jij hebt knikkende knieën, maar die heeft hij ook. Het blijft altijd spannend om voor de eerste keer met iemand te zoenen, ook als je het voor de honderdste keer doet. Je kent die persoon nog niet zo goed en alles is nieuw. Dus als je denkt dat je de enige bent die het spannend vindt, heb je het mis!

#3. Superveel bacteriën
Op een tong zitten miljoenen bacteriën die tijdens je tijdens het zoenen overlopen naar je zoenpartner en andersom. Iehl…

#4. Zoenen is hartstikke gezond
Door alle bacteriën die tijdens het zoenen in jouw mond komen, bouw je veel weerstand op en verbrand je ook nog eens 26 calorieën per minuut. Zoenen is dus niet alleen lekker, maar ook supergezond!

#5. Zoenen maakt je gelukkig
Tijdens het zoenen maakt je lichaam het stofje dopamine aan. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd! Als je veel zoent, word je dus een stuk gelukkiger!

#6. Je ogen gaan automatisch dicht
Tijdens een lekkere zoensessie worden je pupillen steeds groter. Hierdoor vang je meer licht op en doet dat pijn aan je ogen. Je ogen gaan daardoor automatisch dicht bij het zoenen.

#7. Je eerste zoen vergeet je nooit meer
Je eerste zoen zal je de rest van je leven bijblijven. Niet zozeer omdat hij zo speciaal is, maar omdat het gewoon de allereerste keer was.

Lees ook: 6 redenen om niet te zoenen