Kun jij al goed zoenen? Of ben jij bang dat je tegen de tanden van je lover gaat botsen? Lekker ongemakkelijk! Gelukkig gaat het je met deze tips niet gebeuren.

#1 Verzorg je lippen goed
Blegh… het is een beetje vies als je lover van die schrale lippen heeft! Zorg dus dat je lippen lekker zacht zijn door er wat lippenbalsem op te smeren. Maarre… doeniet te veel lipgloss of lipstick op. Anders ziet je lover er op het einde uit als een plakkerig clowntje.

#2 Zorg voor een frisse adem
Shoarma met knoflooksaus, lekker hoor! Maar niet voordat je gaat zoenen. Zorg dus dat je voor een afspraakje je tanden poetst of mondwater gebruikt. Wil je nog een laatste extra boost, neem dan een pepermuntje of kauwgumpje. P.S. Vergeet je kauwgum niet uit te spugen voordat je gaat zoenen!

#3 Houd je hoofd een beetje gekanteld
Het is superongemakkelijker als jij met je neus tegen iemand anders aanknalt tijdens het zoenen. Daarom is het belangrijk dat jij je hoofd iets kantelt. Dit heb je vast wel eens gezien op tv of op straat. Let wel op dat jullie beiden de hoofd de goede kant op kantelen, anders wordt het een beetje awkward!

Lees ook: 11 feitjes over zoenen

#4 Begin met een lief kusje
Soms is het fijner als je niet gelijk gaat tongzoenen. Je kunt je lover flink laten schrikken als je gelijk je tong in zijn of haar mond steekt. Doe het daarom wat rustiger aan en begin met een kusje… Hierna kun je rustig je mond openen en je tong een stukje naar binnen laten glijden.

#5 Zoen niet te wild
Superwild zoenen kan een afknapper zijn. Begin rustig en ga later iets sneller. Je merkt vanzelf aan je lover of hij of zij het lekker vindt. Als je niet weet of je lover het lekker vindt: vraag het dan gewoon! Op deze manier laat je ook nog eens merken dat je graag wil dat de ander het ook fijn vindt.

#6 Blijf ademhalen
Zoenen kan best eng zijn. Veel girls vergeten dan ook door de spanning goed adem te halen. Het is lastig om adem te halen door je mond tijdens het tongzoenen, haal daarom adem door je neus. Als jij veel ervaring hebt met zoenen leer je vanzelf te ademen via je mond, maar voor beginners is dat nog niet aan te raden.

#7 Durf de ander aan te raken
Je bent tijdens een zoenpartij vaak volledig gefocust op het zoenen. Het is ook fijn voor de ander om iemand te strelen in het haar of over de rug te aaien. Je kan natuurlijk ook lekker in een knuffelpositie gaan liggen! Wanneer je van zoenen naar seks wilt, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de lichaamstaal van iemand anders. Je merkt dan vanzelf of iemand dit wel wil of niet. En rembember: het hoeft niet.

#8 Gebruik je tong goed
Het is soms moeilijk om in te schatten hoeveel tong je moet gebruiken bij het zoenen. Vaak ben je voorzichtig en houd je je tong in je eigen mond. Probeer dit juist te voorkomen! Je lover kan het idee krijgen dat je vies van hem of haar bent. Door rustig te beginnen kun je experimenteren wat de ander fijn vindt. Let op, steek je tong ook weer niet te ver in de mond! Je wilt toch niet dat je lover bijna stikt?!

Lees ook: 7 dingen die niemand vertelt over zoenenΒ