Je droomt al maanden over hem en stiekem heb je al bedacht hoe jullie kinderen gaan heten en dat jullie later een labrador nemen. Maarre… is hij eigenlijk ook verliefd op jou? Met deze acht tips ontdek je dat zo!

#1. Via via
Probeer in contact te komen met zijn vrienden en begin hen dan heel voorzichtig uit te horen. Dat kun je natuurlijk niet binnen een dag doen. Wees dus geduldig. Als je eenmaal hun vertrouwen hebt gewonnen, kun je op een speelse manier opmerkingen maken. Bijvoorbeeld: ‘Goh, ik zie ……… ook nooit met een meisje…’ Groot voordeel van deze aanpak is dat je meteen ook dicht bij hem in de buurt bent. Je valt sneller op en als zijn vrienden je mogen gaan zíjn ogen voor jou ook open! Wel opletten dat je niet de indruk wekt dat je een van zijn vrienden leuker vindt dan hij!

#2. Direct
Heb je lef? Stap dan gewoon op hem af! Als hij echt zo leuk is als jij denkt, zal hij vast ook heel aardig tegen je zijn. Jongens vinden het ook heel schattig als je een beetje bloost, dus laat je daardoor niet tegenhouden. Knoop een gezellig gesprek met hem aan. Probeer van tevoren erachter te komen wat hij interessant vindt zodat je daarover met hem kunt praten.

#3. Aan de deur
Collecteren, lootjes verkopen, vragen of iemand je poes, je kleine zusje of je hamster heeft gezien… En is die portemonnee die je hebt gevonden, is die toevallig van hem? Er zijn genoeg smoezen te bedenken waarvoor je bij hem kunt aanbellen… En natuurlijk gaat de route naar school door zijn straat! Hoe vaker hij jou ziet, hoe sneller hij weet wie jij bent! En als hij dat al wist, zullen zijn ogen alleen maar verder open gaan!

#4. Vriendinnenhulp
Is hij een vriend van de vriend van jouw vriendin, klasgenootje of een meisje met wie jij samen sport? Gebruik haar dan om meer over hem te weten te komen. Zij kan haar vriend vast wel uithoren. En als je met haar optrekt, ben je vanzelf ook bij hem in de buurt… Misschien kan je vriendin wel een leuk avondje plannen waarop hij én jij aanwezig zijn.

Lees ook: 15 tekenen dat hij jou ook leuk vindt

#5. Spionage
Houd hem (stiekem!) in de gaten, schaduw hem…  Met wie gaat hij om? Naar wie kijkt hij? Kijkt hij ook naar jou? Kijkt hij vaker naar jou dan naar andere meiden? Als dat het geval is, heb je mazzel! Hij heeft een grotere interesse in jou dan in het andere vrouwelijk schoon. Dat kan maar één ding betekenen… hij vindt jou ook leuk! 

#6. Grappig
Vertel op een lieve manier een heel stomme mop. Ligt hij in een deuk? Dan vindt hij je zeker leuk! Maar ook als hij wat minder enthousiast reageert, zijn je kansen niet verkeken. Let goed op wat hij doet! Reageert hij helemaal niet, dan moet je óf beter je best doen óf op zoek gaan naar een nieuwe vlam…

#7. Hellup
Je bent te weten gekomen dat hij een kei is in wiskunde, natuurkunde, Frans, biologie of welk vak dan ook. En vanaf dat moment ben jij een ontzettende kluns in dat vak! Zonder zijn hulp krijg je voor dat proefwerk gegarandeerd een 0. Als hij iets in jou ziet, is hij vast wel bereid om je te helpen. Dat jullie daar rust en privacy voor nodig hebben, spreekt vanzelf… 

#8. Spoorzoeken
Geef hem een lokkertje zoals een mysterieuze tekst of verschillende foto’s van jezelf die je in stukjes hebt geknipt. Meld hem dat hij op een bepaalde datum, tijd en plek aanwezig moet zijn. Als hij niet komt opdagen, is hij waarschijnlijk een schijtluis die de aandacht van zo’n avontuurlijk type als jij niet waard is. Als hij wel op de afgesproken tijd aanwezig is, heb jij met behulp van vriendinnen een parcours voor hem uitgezet met pijlen en andere clues. Aan het einde sta jij! Tataaah!

Lees ook: Versier je crush in 7 dagen