Je boyfriend en jij doen natuurlijk massa’s leuke dingen, maar sporten jullie ook wel eens samen? Waarschijnlijk niet, en dat terwijl sporten met je boyfriend juist hartstikke leuk is! Lees hier acht redenen waarom jij je schatje de volgende keer moet meesleuren op je rondje hardlopen.

#1. Hij is superaantrekkelijk als hij zich in het zweet werkt
Natuurlijk, hij is slim en hij heeft humor en hij is vooral heeeel mooi van binnen, maar stiekem mag zijn buitenkant er ook best zijn. En daar kijk jij graag naar terwijl jullie samen sporten.

#2. Je kunt elkaar aanmoedigen
Geef je in je eentje het opdrukken op als je bij keer drie bent, als je boyfriend je aanmoedigt, ga je toch net iets verder. Je zult zien dat je dan ineens wel de tien keer haalt. Killer body is coming!

#3. Een beetje competitie is nooit verkeerd
Wat ook goed helpt om net iets verder te gaan dan normaal, is competitie. In je eentje kun je jezelf nog wijsmaken dat het al best knap is dat je he-le-maal tot het einde van de straat hebt hardgelopen, maar met een boyfriend die je lachend inhaalt, is dat toch iets lastiger.

Lees ook: 10 manieren om je boyfriend te verwennen

#4. Jullie hebben altijd wat te doen samen
Of course besteden jullie een hoop tijd aan zoenen en elkaar verliefd aanstaren, maar toch kan het zijn dat je daar af en toe even genoeg van hebt en iets anders wilt doen. Als jullie verschillende hobby’s hebben, kan het best lastig zijn om iets te verzinnen wat jullie allebei leuk vinden. Door te sporten los je dat probleem in een keer op. Voortaan hebben jullie een gezamenlijk hobby!

#5. Samen sporten maakt je dubbel gelukkig
Als je sport maken je hersenen endorfines aan, een stofje waar je gelukkig van wordt. Laat je nu precies datzelfde endorfine ook aanmaken als je verliefd bent! Sporten met je lover maakt je dus dubbel gelukkig. Als je dan niet happy thuiskomt…

#6. Het brengt je dichter bij elkaar
Veel girls beginnen hun middelbareschooltijd met een dagje survival en dat is niet voor niets! Samen bewegen zorgt ervoor dat jullie klas een band krijgt. Met je boyfriend ben je natuurlijk al veel closer dan met je klasgenoten, maar door samen te sporten wordt jullie relatie nóg hechter.

Lees ook: Deze boys kun je maar beter niet daten

#7. Je ziet of hij tegen zijn verlies kan
En dat is best handig om te weten, want dan kun je de volgende keer het servies even opbergen voor je hem inmaakt met Monopoly.

#8. Je houdt het sporten langer vol
Neem jij je ook altijd voor om vandaag écht te gaan sporten, maar eindig je dan toch altijd op de bank met een zak chips? Dan is samen sporten ideaal, want natuurlijk kom je wel van de bank om je vriend te zien. Dat jullie dan een rondje gaan rennen, ach dat overleef je wel.