Je hebt al een beetje met hem geflirt, jullie appen non-stop en stiekem heb je het idee dat hij jou ook wel leuk vindt. En toch vraagt je crush je maar niet mee uit. Zucht… Maar come on, het is 2015! Jongens hoeven toch zeker niet meer altijd de eerste stap te zetten? Check hier 8 redenen om hem mee uit te vragen.

#1. Je laat zien dat je een stoere girl bent
Op iemand afstappen en zeggen dat je hem leuk vindt, dat kost een behoorlijke portie lef. Wedden dat hij het supersexy vindt als jij het gewoon doet!

#2. Misschien is hij verlegen
Niet alle boys zijn stoere macho’s die gewoon zeggen dat ze met je op date willen. Misschien is jouw crush juist een beetje shy en durft hij je niet te vragen. Maar ja, als jij dan ook niets doet, gebeurt er natuurlijk nooit iets. Tijd voor actie dus! 

#3. Het geeft je een adrenalinekick
Ken je dat gevoel dat je voor een achtbaan staat en eigenlijk niet durft? En ken je dan ook het gevoel dat je uit die achtbaan komt en nog zeven keer wilt? Een jongen mee uitvragen geeft je een nog veel grotere adrenalinekick.

#4. Er kan niets ergs gebeuren
Oké, hij kan nee zeggen en dan moet je een nieuwe agenda, want je oude had je al volgetekend met hartjes en de eerste letters van jullie namen. En natuurlijk heb je dan even je BFF en een reep chocola nodig, want afgewezen worden is nooit leuk. Maar hé, je weet dan wel waar je aan toe bent. En trouwens, als je zijn signalen goed hebt begrepen, zegt hij echt wel ja.

#5. Je wilt de concurrentie voorblijven
Zit jij de hele tijd te wachten tot hij iets gaat doen, kaapt een andere girl hem voor je neus weg. Zonde!

Lees ook: 8 manieren om te ontdekken of hij ook verliefd is op jou

#6. Je hebt een goed verhaal voor je BFF
Je was er helemaal klaar voor om hem te vragen, maar toen gleed je uit en gooide je een beker chocolademelk over je heen. Toen je druipend besloot hem toch maar te vragen, zei hij tot overmaat van ramp nog nee ook… Het is natuurlijk niet leuk als je zo’n blunder maakt, maar wedden dat jij en je BFF er later keihard om kunnen lachen?

#7. Alle andere dingen die boys doen kun je ook
Oké, op het staand plassen moet je nog even oefenen, maar verder kun jij alles wat jongens ook kunnen, toch? 

#8. Wachten is supersaai
Zwijmelen over jullie relatie is natuurlijk hartstikke leuk, maar verkering hebben is nog veel leuker. Stop dus met wachten tot hij eindelijk een move maakt en kom zelf in actie.

Lees ook: 10 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date