zoenen

8 meest gestelde vragen over zoenen

Heb jij wel eens gezoend? Of ben jij toe aan je allereerste zoen met een leuke lover? Check nu 8 veelgestelde vragen over zoenen

Heb jij wel eens gezoend? Of ben jij toe aan je first kiss met een leuke lover? Check hier de 10 meest gestelde vragen over zoenen!

#1 Hoe weet je of de ander ook wil zoenen?

Vaak voel je dit vanzelf aankomen, bijvoorbeeld doordat jullie elkaar al een paar keer ‘per ongeluk’ hebben aangeraakt. Is het moment daar? Ga wat dichter bij je lover staan en kijk diegene recht in de ogen aan. Kijk bijvoorbeeld even naar de lippen en dan weer naar de ogen. Als hij terugkijkt en hetzelfde doet is je lover er klaar voor. Als hij ongemakkelijk doet of wegkijkt kun je er beter even mee wachten.

#2 Binnenkort ga ik waarschijnlijk voor het eerst zoenen, maar hoe moet je eigenlijk (tong)zoenen?

Het fijnste is om met een frisse adem en een goede plek uit te kiezen om te zoenen. Knuffel je lover en kantel voorzichtig je hoofd en sluit je ogen. Geef je lover dan lieve kusjes. Wil je tongzoenen? Dan is het belangrijk dat jij je mond opent en je tong gebruikt. Steek je tong niet te ver naar binnen en beweeg op een rustige manier.

Lees ook: hoe moet je iemand zoenen als je verlegen bent?

#3 Maar hoe stop je die zoen dan weer?

Je wilt je lover natuurlijk op een rustige manier laten weten dat je klaar bent met zoenen. Sluit daarom zachtjes je lippen en haal je hoofd iets naar achteren. Open je ogen en lach naar je lover, dan begrijpt hij meteen dat je hem niet afwijst! Tip: zeg bijvoorbeeld dat je het fijn vond, dan hoeft je lover daar niet onzeker over te zijn.

Test ook: ben jij toe aan seks?

#4 Waar moet je buiten het zoenen zelf op letten  als je voor het eerst gaat zoenen?

Het is fijn voor je zoenpartner als je een frisse adem hebt. Zorg dus dat je geen knoflook eet of ruikt naar rook. Dit kan erg vervelend zijn voor de ander. Tijdens je eerste zoen wil jij er vast tiptop uitzien. Wees wel voorzichtig met lippenstift. Dit kan namelijk flink afgeven en je lover zal er niet blij mee zijn als zijn lippen onder de glitters en lippenstift zitten! Een lippenbalsem is een goede oplossing voor zachte lippen. Met deze verzorgingstips ben jij klaar voor je eerste zoen!

#5 Mijn vriendje heeft een slotjesbeugel, maar we willen zoenen. Is dat een probleem?

Nee, het zoenen met een beugel is geen probleem. Als jullie beiden een beugel hebben kan je beter wel wat rustiger aan doen. Druk niet keihard jullie monden op elkaar, want dat kan je nog wel eens aan elkaar blijven haken. Je hoeft niet bang te zijn dat je met een beugel dus niet kan zoenen, want dat kan écht wel hoor!

Lees ook: 9 dingen die misgaan tijdens de eerste keer zoenen

#6 Ik heb al een tijdje een vriendje, maar ik vind dat hij niet lekker kan zoenen. Wat kan ik dan het beste zeggen?

Het is best moeilijk om je lover kritiek te geven op het zoenen, maar met deze tips kun je het subtieler brengen:
– Vertel nooit dat hij niet lekker zoent!
– Vraag aan je lover wat hij lekker vindt bij het zoenen en deel gelijk wat jij lekker vindt bij het zoenen.
– Geef de ander tijd om het zoenen te leren, misschien was het wel zijn eerste tongzoen?

#7 Afgelopen weekend heb ik gezoend met een superleuke boy. Maar laatst hoorde ik van een vriendinnetje dat je zwanger kan raken van een zoen? Klopt dit?

Nee, je kan niet zwanger raken van een tongzoen. Vrouwen kunnen alleen zwanger raken door seks als de zaadcellen van de man bij het eitje van de vrouw komen. Bij zoenen ben je alleen met elkaars mond in contact. Je kunt van het tongzoenen wel bacteriën en virussen oplopen. Denk bijvoorbeeld aan griep of een verkoudheid. Ook is het verstandig om niet met iemand te zoenen als diegene een koortslip heeft. Dit is een soa die je via de mond kan overbrengen.

#8 Als ik zoen weet ik nooit waar ik mijn handen moet laten. Hebben jullie tips?

Tijdens het zoenen kun jij je handen op verschillende plekken houden. Probeer eens je handen op de rug van je lover te leggen.? Of houd je handen vast in je zoenpartner z’n nek? Af en toe strelen kan ook fijn zijn. Probeer gewoon voorzichtig verschillende dingen uit. Dan vind je vanzelf een comfi plek voor je handen.

Lees ook: 6 redenen om niet te zoenen

Lees ook: 7 dingen die niemand je vertelt over zoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij nog een vraag over zoenen?

Gerelateerde artikelen