Ik ben een meisje van vijftien jaar en heb een erg groot probleem. Mijn vriend vertelde mij een keer dat hij graag een stapje verder wilde gaan dan een kus op zijn wang.

Op de verjaardag van mijn moeder zijn we toen naar boven gegaan, om daar de volgende stap te maken. We hebben het alleen niet veilig gedaan omdat ik er niet op was voorbereid. Nu voel ik me de laatste tijd niet lekker en moet ik vaak overgeven. Toen hebben we in het geheim een zwangerschapstest laten doen en daar kwam uit dat ik zwanger ben! Mijn ouders zullen heel erg boos worden als ze het te horen krijgen dus ik wil het kindje zonder dat mijn ouders het weten weg laten halen door abortus te plegen. Ik werk bij de Jumbo en kan met €45,- per maand geen kind verzorgen. Anoniem

Er zitten een heleboel stappen tussen een kus op de wang en seks, maar het is te laat om daar nu nog over te praten. Waar het nu om gaat, is dat je zo snel mogelijk een oplossing vindt voor jouw probleem. Ga om te beginnen naar een van de Sense-spreekuren die overal in Nederland te vinden zijn. Adressen bij jou in de buurt vind je op www.sense.info. Als je zeker weet dat je het kindje niet wilt houden, is abortus een mogelijkheid. Je bent echter jonger dan zestien en dat betekent dat je officieel toestemming nodig hebt van een van je ouders of een voogd. Als je dat echt niet wilt of kunt, is het mogelijk om met de goedkeuring van bijvoorbeeld de arts van een abortuskliniek een abortus te mogen ondergaan. Bij Sense kunnen ze je daarbij ook helpen. Maar wacht zeker niet te lang, want als je langer dan dertien weken zwanger bent, wordt een abortus steeds ingrijpender.

Lees ook: GIRLZ Talk – verkracht en zwanger