Ik ben verliefd op een jongen en nu kan ik me niet meer concentreren, ik ben vaak afgeleid. Ik moet leren, maar als ik wil beginnen, is zijn naam het enige antwoord dat ik kan bedenken. Bij toetsen kan ik me niet focussen op de vraag.

Ook als ik met vriendinnen ben, kan ik alleen over hem praten. Ik word rood als iemand zijn naam noemt en als hij in een WhatsApp-groep wat zegt, word ik helemaal happy. Ik zit in het laatste trimester van school en heb al een slechte concentratie van mezelf. Hebben jullie tips voor mij?

Heerlijk toch, verliefd zijn. Jammer alleen dat je dan aan niets anders meer kunt denken en je door hem afgeleid wordt. En dat is lastig, zeker als je je moet concentreren op echt belangrijke dingen. Je zult jezelf toch moeten dwingen om hem op bepaalde momenten uit je hoofd te zetten en je helemaal te storten op de taak die je op dat moment af moet maken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar streng zijn voor jezelf werkt wel. Je mag jezelf daarna natuurlijk wel belonen door als je klaar bent met je werk, een uur lang naar zijn foto te staren en over hem te fantaseren. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: