Een jongen, S., was verliefd op mij. Ik ook op hem, maar we namen niet met elkaar. We vonden het te spannend en we waren bang om gepest te worden. Een ander meisje ging S. opeens appen voor de grap (om mij te pesten) en sindsdien vindt S. haar leuk.

Ik zit hier erg mee, omdat zij S. gewoon van mij afgepakt heeft. Maar dat meisje vindt S. niet leuk. Ik vind dit zielig voor S.; ik voel nog steeds wat voor hem. Maar ik weet nu niet wat zijn bedoeling is, of hij ook op mij is. Ik durf het niet persoonlijk te zeggen, maar het is ook niet slim om het via de app te doen, want dan laat hij het misschien aan dat andere meisje lezen en dan gaan ze me toch nog pesten. Hoe los ik deze moeilijke situatie  op? Anoniem

Het kan in ieder geval geen kwaad om S. op de een of andere manier te laten weten dat je hem nog steeds heel erg leuk vindt. Als je dat niet rechtstreeks of met een app wilt doen, kun je daarvoor ook een ‘omweggetje’ gebruiken. Stel hem om te beginnen eens een heel onnozele vraag – over huiswerk bijvoorbeeld – of vraag hem of hij zin heeft om een keer samen naar de bioscoop te gaan. Dat kun je doen als je hem ‘toevallig’ een keer spreekt, maar als je het oppervlakkig houdt, kan dat ook prima per app. Als hij jou ook nog steeds leuk vindt, reageert hij op jouw berichtjes en uitnodiging. Als je niks meer van hem hoort, dan vindt hij jouw vriendin misschien toch leuker. Maar in alle gevallen hebben ze niets om je mee te pesten. Je hebt hem een keer iets gevraagd, je hebt niet gezegd dat je verliefd op hem bent. Bovendien… hij was ooit ook bang om gepest te worden. Als hij jouw app’jes aan anderen laat lezen, loopt hij hetzelfde risico. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Seks met de vriend van mijn moeder