Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een vraagje. Ik heb een vriend en we hebben ook seks. Maar altijd als we seks hebben gehad, dan loopt er sperma uit mijn vagina.

En als ik dan mijn kleren weer aan hebt, loopt er vaak na een halfuurtje nog meer sperma uit mijn vagina. Ik heb altijd seks zonder condoom omdat ik aan de pil ben en mijn vriend en ik de eersten zijn voor elkaar. En we hebben ook al een hele poos verkering. Maar dit vind ik niet echt prettig. Wat moeten we hieraan doen? Meisje 15

Het is niet vreemd dat er na de seks nog sperma uit je vagina loopt. Vaak blijft er wat sperma zitten in de kromming van de vagina. Als je dan opstaat en gaat lopen, loopt dat eruit. Je kunt dat verminderen door na het vrijen goed te plassen, dan is een groot deel van het sperma al verdwenen. Gebruik eventueel een inlegkruisje om het grootste deel in op te vangen. Het voelt misschien niet zo fris, maar het is in ieder geval niets om je zorgen over te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon toch een condoom gebruiken. Dan heb je geen last van sperma dat na het vrijen nog uit je vagina komt.

Lees ook: Condooms in soorten en smaken…