Ik heb vorig jaar een hele leuke jongen ontmoet in Hongarije. We hebben nog steeds veel contact, alleen hebben we een probleem: hij woont in Brabant en ik in Groningen.

Dat is nogal een grote afstand. Op dit moment heeft hij een vriendin, maar hij zegt tegen mij dat hij meer van mij houdt en meer naar mij verlangt. Ik heb heel veel problemen gehad (nog steeds) en hij staat altijd voor mij klaar. En hij is degene die mij altijd troost als ik verdriet heb. Ik hou ook zielsveel van hem, helemaal nadat mijn eigen vriend is overleden door een ongeluk. Zijn er manieren om hem te kunnen zien of moet ik hem gewoon vergeten en verder gaan met mijn leven? Een hopeloos meisje

Als je iemand zoekt die er voor je is als je hem nodig hebt, die een arm om je heen slaat als je verdrietig bent en die je een schouder biedt om op uit te huilen, dan is het natuurlijk niet handig om een vriend te hebben die aan de andere kant van het land woont. Omdat je al zoveel verdriet hebt gehad, is het slim om heel voorzichtig te zijn voordat je je in een nieuwe liefde stort. Misschien is hij wel de ware voor jou, maar kijk eerst eens diep in je hart. Is hij de jongen die jou gelukkig kan maken? Kan hij jou dรกt geven wat jij nodig hebt? Als je hierop met ja kunt antwoorden, dan is afstand geen bezwaar. Dan zijn er altijd wel manieren te bedenken waarop jullie elkaar kunnen zien. Denk je dat hij dat niet kan bieden, dan is het misschien slimmer om deze liefde te laten gaan. Jullie kunnen natuurlijk wel goede vrienden blijven. Daarvan kun je er nooit genoeg hebben en dan is afstand ook een veel minder groot probleem.