Ik heb een vriend die nogal ver weg woont. We hebben elkaar leren kennen via internet. We hebben elkaar nu vier keer gezien, maar zijn ouders zijn heel erg tegen onze relatie. Ze wilden ook niet dat hij naar me toe ging, maar hij is in de vakantie stiekem, zonder dat iemand het wist (behalve ik), gekomen.

Dat ging de eerste keer goed, maar toen deed hij het nog een keer en miste hij de buurtbus en daarmee ook de (laatste) trein. Zijn vader heeft hem toen opgehaald. Hij mocht niet meer computeren en bellen. Inmiddels heeft hij zijn mobiel en computer weer terug, maar hij mag niet meer chatten. Ik spreek hem daardoor nog maar heel weinig en ik heb hem na die laatste keer ook nooit meer gezien. Het is heel vervelend. Ik dacht op een gegeven moment dat het misschien beter was om het uit te maken en dat heb ik toen ook gedaan. Hij was er echt kapot van en ik ook. Ik realiseerde me toen dat ik niet zonder hem kan. Het is nu dus weer aan, alleen de situatie is hetzelfde gebleven. Kunnen jullie me helpen? Ik weet echt niet meer wat ik hiermee moet. Crimson Moon

Het was natuurlijk niet zo slim van je vriend om stiekem naar je toe te gaan, maar dat zullen jullie ook wel beseffen. Waarschijnlijk zijn z’n ouders vooral geschrokken van het feit dat hij in zijn eentje zo ver weg was, zonder dat ze wisten waar hij zat. Hij heeft hun vertrouwen beschaamd en ze hebben alle reden om boos te zijn op hem, maar ook op jou. Als jij er niet was geweest, was hij niet stiekem op pad gegaan. Nu denken ze dat ze – door hem te verbieden om met jou te bellen of te chatten – ervoor kunnen zorgen dat zoiets niet nog een keer gebeurt. Maar zo werkt dat niet. Je kunt twee mensen niet verbieden om van elkaar te houden! Hoe zit het eigenlijk met jouw ouders? Weten zij wat er is gebeurd of weten ze niet dat je een vriendje hebt? Als ze van niets weten, heb jij natuurlijk ook risico’s genomen en daar zullen jouw ouders niet blij mee zijn! Als ze wel van het bestaan van jouw vriendje afweten, dan zouden ze je kunnen helpen. Jullie hebben hoe dan ook de toestemming van jullie ouders nodig om elkaar te kunnen zien. Waarom schrijf je niet een keer een brief naar zijn ouders waarin je uitlegt dat je heel veel van hun zoon houdt en dat het niet de bedoeling was om hen verdriet te doen? Misschien dat ze dan wat meer begrip voor de situatie krijgen. Of zorg ervoor dat jouw ouders contact krijgen met zijn ouders. Als jullie ouders elkaar kennen, wordt het gemakkelijker om af te spreken zodat jullie elkaar af en toe kunnen zien. Dan weten ze waar hun zoon of dochter is en geven ze misschien wel toestemming dat jullie bij elkaar mogen logeren of een dagje samen op stap kunnen gaan. Doe in ieder geval niets meer stiekem. Daarmee maak je de situatie alleen maar erger. Met eerlijkheid bereik je veel meer!

Lees ook: Daten met je boyfriend