Er zijn heel veel verschillende seksualiteiten. Van hetero tot aromantisch: helemaal niets is gek, want alles mag! Benieuwd welke seksualiteiten er zijn en wat ze precies inhouden? Je checkt het hier.

#1. Homoseksueel
Homoseksualiteit houdt in dat je gevoelens hebt voor iemand van hetzelfde geslacht. Boys vallen op boys en girls vallen op girls.

#2. Queer
Jongeren die zichzelf queer noemen plaatsen hun seksuele geaardheid liever niet in een hokje. Ze voelen zich geen boy of girl en ook geen hetero-, bi- homoseksueel.

#3. Panseksueel
Bij Panseksueel word je verliefd op een persoon (innerlijk) en niet op het geslacht.

#4. Bi
Bij biseksualiteit heb je gevoelens voor zowel jongens als meisjes. De ene keer kan dat zijn voor een meisje en de andere keer kan je weer gevoelens hebben voor een jongen.

#5. Aseksueelย 
Aseksualiteit is een term die gebruikt wordt voor mensen die geen seksuele gevoelens hebben. Dit hoeft niet te betekenen dat ze geen behoefte hebben aan een relatie of romantiek.

#6. Demiseksueel
Als je demiseksueel bent, heb je moeite met het ervaren van seksuele gevoelens. Vaak ervaar je deze alleen als je een diepe emotionele band hebt met je lover.

#7. Aromantisch
Boys en girls die aromantisch zijn, voelen weinig tot geen romantische aantrekking tot anderen. Ze hebben geen behoefte aan romantiek, maar ze kunnen wel seksuele gevoelens hebben.

#8. Hetero
Heteroseksualiteit is de seksualiteit waarbij je je aangetrokken voelt tot iemand van het andere geslacht.

Wil je hier nog meer over weten? Scoor dan de nieuwe GIRLZ, want deze editie staat in het teken van #rainbowlove: we omarmen alle mogelijke vormen van liefde! Zo staat Transgender-beauty Jessie Maya op de cover en vertelt ze haar verhaal, heeft Anouk twee moeders en twee vaders en hebben we boys op straat gevraagd of ze iemand kennen die gay is.

[shoppable_snippet id=1671]

Lees ook:

Beeld: 123RF