Wist je dat de meerderheid van de meiden meer opgewonden raakt van voorspel dan van seks zelf? Het is dus very important. Wil je er meer over weten? Dit zijn de 10 meest gestelde vragen over voorspel! 

#1. Wat is voorspel?

Voorspel is alles wat voor de ‘echte’ daad gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan zoenen, strelen, voelen, likken, zuigen enzovoort. Vaak doe je dit in stapjes en ga je vanzelf steeds een beetje verder.

#2. Waarom zou ik aan voorspel doen?

Voor jongens is een erectie meestal genoeg om over te gaan tot de real thing, maar wij girls hebben vaak meer tijd nodig om ready te zijn. Voorspel is belangrijk om vochtig genoeg te zijn voor het moment dat hij met zijn penis bij jou naar binnen komt. Ook kan het helpen je te ontspannen. Als dit niet gebeurt kan seks onplezierig worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

#3. Wat valt er eigenlijk allemaal onder voorspel?

Het verschilt per persoon waar je van in de stemming komt, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan strelen, zoenen, vingeren, aftrekken of iemand met je tong bevredigen. En vergeet niet: doe het alleen als je zelf wilt, niet voor een ander!

Lees ook: 15 vragen over de eerste keer

#4. Is knuffelen ook voorspel?

Kroelen, tongzoenen, elkaar aanraken en strelen: ze horen allemaal bij voorspel. Ga bijvoorbeeld met je hand door je bae’s haar of voel voorzichtig onder zijn of haar shirt. Luister naar je gevoel en doe wat jij fijn vindt.

#5. Hoe moet ik hem aftrekken?

Als je wat verder wilt gaan, kun je zachtjes zijn penis aanraken. Aftrekken is het met de hand bevredigen van een jongen. Je beweegt je hand op en neer over zijn eikel, naar beneden en weer terug. Je kunt afwisselen in tempo, vergeet ook zijn testikels (ballen) niet. Je kunt dit net zolang doen totdat hij klaarkomt.

#6. Wat is vingeren?

Vingeren is het met de hand stimuleren van de vagina. De clitoris kan worden aangeraakt, maar de vingers kunnen ook in en uit de vagina worden bewogen. Om erachter te komen wat je zelf precies fijn vindt, kun je ook masturberen.

#7. Wat is orale seks?

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je je tong en mond gebruiken tijdens het stimuleren. Dit noemen we orale seks. Pijpen is een jongen met je mond bevredigen. Je kunt dit doen door zijn penis helemaal in je mond nemen of rondjes met je tong om zijn eikel te draaien. Ook kun je zachtjes zuigen of likken langs de gehele lengte van de penis. Beffen is het oraal bevredigen van een meisje met je tong.

#8. Moet ik bij voorspel al een condoom gebruiken?

Voorvocht bevat ook sperma en kan dus ook SOA’s overbrengen, of ervoor zorgen dat je zwanger wordt. Gebruik daarom altijd een condoom wanneer je vagina in de buurt van zijn penis komt.

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over condooms

#9. Wat kan ik doen om voorspel extra fun te maken?

Je kunt elkaar bijvoorbeeld een massage geven, dit werkt ontspannend en lustopwekkend. Gebruik hierbij eens een lekkere massageolie! Je kunt ook een spelletje doen, gebruik bijvoorbeeld kaarten of een dobbelsteen en geef elkaar opdrachten. Ook is het fijn om samen te douchen, zo kun je elkaar inzepen, aanraken en zoenen…

#10. Is het erg als ik dingen fout doe?

Misschien gaan de dingen niet meteen zoals je zou willen, maar dit is heel normaal. Neem de tijd om rustig uit te vinden wat jullie allebei lekker vinden. Het hoeft echt niet meteen perfect. Genieten is het allerbelangrijkste! Heb plezier, lach als het niet allemaal gaat zoals je van tevoren had gepland, want het hoeft echt niet zo perfect te gaan.

Test ook: Hoeveel weet jij echt over seks?

Beeld: 123RF