Ik ben 17 jaar en heb best wel een leuk probleempje. Ik val op jongens, maar de laatste maanden of zelfs al een jaar, begin ik meiden ook interessant te vinden. Ik ben dus bi, maar ik vertel het aan niemand.

Pas waren mijn vriendinnen en ik echt heel erg dronken en heb ik één van die meiden gezoend. Ik vind haar nu met mijn nuchtere kop nog steeds leuk en ben eigenlijk wel een beetje verliefd op haar. Het komische is dat ik eigenlijk ook een jongen leuk vind. Maar wat ik echt wil weten, is of dat meisje mij misschien ook wel stiekem leuk vindt. Hoe vind ik dit uit? T-Zoe

Je loopt in ieder geval niet met je seksuele gevoelens te worstelen, want je noemt het zelf ‘best wel een leuk probleempje’. Verliefd zijn is leuk. Een lekker en spannend gevoel. Of het voor een jongen of een meisje is, maakt dan niet uit. Geniet ervan en laat alles een beetje op z’n beloop. Je komt er op den duur vanzelf wel achter wat je nu bent: hetero, homo of bi. Wat dat meisje betreft: zij zou je nooit gezoend hebben als zij ook niets voor jou voelde. Als je haar niet rechtstreeks naar haar gevoelens durft te vragen, kun je op haar lichaamstaal letten. Als ze zenuwachtig wordt wanneer je met haar praat en haar aankijkt, als ze dicht tegen je aan komt staan of je graag aanraakt, als ze steeds weer oogcontact met je zoekt… Allemaal tekenen dat de verliefdheid wederzijds is.