Ik heb een beste vriendin en we delen alles met elkaar. We hadden allebei nog nooit gezoend, maar we wilden het wel heel graag. Daarom hebben wij samen gezoend. Mijn vriendin voelde er niks bij, maar ik wel!

Ik denk nu dat ik lesbisch ben, maar mijn ouders zijn heel gelovig, en van hun geloof mag je geen lesbo zijn! Help alsjeblieft, want ik ben bang dat mijn ouders het niet accepteren! Een wanhopig meisje

Het is niet zo dat je na één keer zoenen weet of je wel of niet lesbisch bent. Zoenen kan lekker zijn met zowel een jongen als een meisje, maar dat zegt niets over jouw seksuele voorkeur. Pas als je tot over je oren verliefd wordt op een jongen of een meisje, niets liever wilt dan elke minuut van de dag bij hem of haar zijn, en als je je geen toekomst met iemand van een ander geslacht kunt voorstellen, dan pas weet je of je lesbisch of hetero bent. Jij hebt één keer gezoend met een meisje. Dat is te weinig info voor jezelf om te weten of je op jongens of meisjes valt. Voorlopig hoef je je dus ook nog geen zorgen te maken over de mening van je ouders.

Lees ook: 10 dingen die elke lesbische girl herkent