Ik ben een meisje van 19 en ik heb een vriend van dezelfde leeftijd. Hij is de eerste waarmee ik verder ben gegaan dan alleen zoenen. Vriendinnen vragen vaak: ‘Ben je al ontmaagd? Hebben jullie het al gedaan?’

Hieruit volgt mijn vraag. Hoe weet je nou of je bent ontmaagd? Mijn vriend is laatst in mij geweest. Ik voelde hem, maar het was maar heel even, want mijn vriend kwam heel snel klaar. Hij is dus maar heel even in mij geweest. Ben ik nu ontmaagd of niet?

Op het moment dat een jongen met zijn penis in jouw vagina komt en dus het weefselrandje (het maagdenvlies) rond de ingang van je vagina heeft ingescheurd, ben je ontmaagd. Daar hoeft trouwens geen bloed bij vrij te komen. Bij sommige meisjes is het maagdenvlies al eerder ingescheurd. Het weefselrandje zit namelijk vrij dicht bij de ingang van je vagina en kan dus ook scheuren als je tampons gebruikt of masturbeert. Daarom wordt er vaak gesproken van ontmaagding als een jongen echt met zijn penis in je is geweest. Hoe lang dat duurde maakt niet uit, je bent dus ontmaagd.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: