Ongeveer een maand geleden ging ik met een vriendin op vakantie naar Limburg. Toen gingen we naar een hotel, we hadden allebei een aparte kamer. Ik had een jongen leren kennen en die sliep ook in dat hotel. Midden in de nacht klopte hij bij me aan en ik liet hem binnen.

Hij zei dat hij naar de wc moest, dus hij ging naar de wc, maar hij was zich daar dus aan het uitkleden. Naakt sprong hij bij me op bed. Hij begon me uit te kleden, deed een condoom om en ging naar binnen. Ik was nog maagd en het deed in het begin pijn, maar daarna vond ik het heel lekker en we kwamen allebei klaar.

De volgende nacht sliep hij weer bij mij. Toen hadden we geen seks, maar hij heeft me heel lang gevingerd en ik heb hem afgetrokken. We vonden het allebei echt heel lekker en zo. Maar ik heb thuis een vriendje en hij heeft thuis een vriendin. Ik voel me nu echt heel schuldig tegen over mijn vriendje. Ik had toen echt onwijze zin in seks en ik weet niet hoe het kwam. Ben ik soms oversekst of zo? Anoniem

Dat je tijdens je vakantie een jongen bent tegengekomen en seks met hem hebt gehad, betekent niet dat je oversekst bent. Natuurlijk is het spannend om in zo’n situatie terecht te komen, en als de seks dan ook nog eens heel erg lekker was… Maar weinig meisjes zouden weerstand kunnen bieden aan die situatie. Jullie hebben het ook nog eens veilig gedaan. Niets om je zorgen over te maken zou je zeggen. Maar, je hebt nog wel een vriendje thuis en je bent niet één keer, maar zelfs twee keer vreemdgegaan. Natuurlijk voel je je dan schuldig. Dit is ook niet iets wat je gemakkelijk aan je vriend kunt uitleggen. Het is gebeurd en daarvan zul je de consequenties moeten aanvaarden. Je zult zelf de keuze moeten maken: óf je vertelt hem eerlijk wat er is gebeurd en wacht af of hij nog wel verder met je wil. Óf je zegt niets met het risico dat het toch misloopt tussen jullie, omdat jij niet kunt leven met het schuldgevoel. In beide gevallen is er natuurlijk ook nog een kans dat jullie zoveel van elkaar houden dat het toch weer goed komt, maar dat zul je moeten afwachten.