Ik ben een meisje van 14 jaar, mijn vriend is 15 en ik heb een groot probleem. Gisteren (woensdag) ben ik met mijn vriend naar bed gegaan voor de eerste keer. Onveilig, want we hadden geen condoom.

Ik weet het: stom. Ik slik wel de pil. Maar zijn penis ging er niet heel diep in omdat het de eerste keer was natuurlijk. Maar nu ben ik bang dat ik toch zwanger ben. Ik moet vrijdag (morgen) ongesteld worden. Maar nu zit ik eraan te denken of ik de pil zal doorslikken. Een zwangerschapstest durf ik niet te halen.Please Help me! Ik heb jullie hulp nodig!

Als je de pil elke dag trouw inneemt en niet vergeet, is de kans dat je zwanger bent echt minimaal. De pil is namelijk een van de meest betrouwbare voorbehoedsmiddelen. Er is ook geen enkele reden om de pil door te slikken. Je zou nu zelfs juist de normale stopweek moeten laten doorgaan. Want als je dan volgende week gewoon ongesteld bent, weet je zeker dat je niet zwanger bent. Terwijl je daar anders nog een maand onzeker over bent als je de stopweek overslaat. Er is absoluut geen reden voor paniek. De enige reden waarom je een condoom had moeten gebruiken, is om je te beschermen tegen een soa. Dus gebruik de volgende keer/keren altijd een condoom.

Lees ook: GIRLZ Talk – Ik mag niet zoenen