Met mijn vriendinnen had ik laatst een enorme discussie over de G-spot. Zij zeiden dat iedere vrouw die heeft en als je daar overheen wrijft dat je dan enorm klaarkomt en dat er dan zelfs vocht uit je vagina komt.

Mijn vriendinnen zeggen dat iedere vrouw een G-spot heeft, maar als ik het probeer, gebeurt er helemaal niks. Ik kan hem gewoon niet vinden. Klopt het eigenlijk wel wat ze zeggen? Anoniem

Er bestaat inderdaad zoiets als een G-spot en het is ook zo dat je, door deze plek te stimuleren, een orgasme kunt krijgen dat lijkt op het klaarkomen van een man. Dat noemen ze een ‘vrouwelijke ejaculatie’ omdat er tijdens het orgasme ook vocht vrijkomt. Het enige probleem met de G-spot is dat-ie behoorlijk moeilijk te vinden is omdat hij een paar centimeter diep in de vaginawand in de richting van de buik, in het weefsel verstopt zit. Als je met je vingers in je vagina gaat, kun je wand aftasten. Als je merkt dat dit een lekker gevoel geeft, heb je de G-spot gevonden. Maar ga nu vooral niet té ‘wanhopig’ op zoek, want dan voel je veel minder en wordt het veel moeilijker om hem te vinden. Bij sommige vrouwen zit de G-spot ook zo diep dat hij niet te vinden is.