Ik vind het echt heel goed dat jullie zoveel mogelijk mensen proberen te helpen! Ik heb zelf ook een situatie waar ik me geen raad mee weet.

Mijn beste vriendin en ik hebben sinds kerst veel gesprekken over biseksualiteit omdat we allebei dachten dat we het waren. Mijn beste vriendin weet het nu zeker, maar ik niet. Toch heb ik wel kriebels voor meisjes gehad. En ik heb ook met mijn beste vriendin gezoend. Ik weet alleen niet of ik bi ben, want de ene keer weet ik bijna zeker van wel en dan een paar dagen later denk ik weer: hoe heb ik dat ooit kunnen denken? Ik val niet op meisjes. Ik heb ook nog iets met een jongen gehad. Hoe kom ik er achter of ik bi ben??? – ECN

Als het leven zo simpel was dat iedereen op een bepaalde leeftijd zeker zou weten welke seksuele voorkeur hij heeft, dan zou de wereld misschien een beetje overzichtelijker zijn. Maar je kunt mensen (en dus ook jezelf) niet in een hokje stoppen. Op een bepaald moment word je verliefd op een jongen of een meisje. Dan wil je nog maar een ding: de rest van je leven met hem of haar doorbrengen. Op dat moment zou je dus iets kunnen zeggen over de seksuele geaardheid. Maar gevoelens kunnen veranderen… Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je nooit zo hevig verliefd wordt op een jongen of een meisje, maar dezelfde gevoelens blijft houden voor mannen en vrouwen. In dat geval kun je zeggen dat je biseksueel bent. Wacht rustig af. Er komt vanzelf een moment waarop je jezelf wat beter leert kennen en weet wie je bent en waar je van houdt.