Een paar weken geleden ben ik voor de eerste keer met mijn vriendje naar bed geweest. Het deed heel erg veel pijn en ik bloedde daarna ook.

Zelfs nu we al een paar keer met elkaar naar bed zijn geweest, blijft het bloeden. Moet ik naar de dokter? Want dat durf ik eigenlijk niet. Ik zit er echt heel erg mee. Anoniem

Waarschijnlijk is bij jou het weefselrandje dat vaak het maagdenvlies wordt genoemd, wat stugger dan bij andere meisjes. Daardoor scheurt het elke keer opnieuw een stukje in en komt er wat bloed vrij. Dat wordt erger als je gespannen bent omdat je bang bent dat je weer gaat bloeden. Dan verkrampen je spieren wat meer waardoor de ingang nauwer wordt. Een glijmiddel helpt in zo’n geval goed (op waterbasis, bijvoorbeeld Sensilube, als je condooms gebruikt), dan gaat het allemaal wat soepeler. Je hoeft voorlopig in elk geval niet bang te zijn dat er iets mis is met je lijf. Het bloeden wordt vanzelf minder. Alleen als je lange tijd blijft bloeden, is het slim even naar je huisarts te gaan.