Ik heb een paar vraagjes. Toen ik me een keer had gevingerd, begon ik te bloeden. Ik denk dat ik dus ook ga bloeden als ik het (seks) voor het eerst doe. Is dat raar?

Kan ik er wat aan doen? Of heb ik iets verkeerd gedaan? Nog een vraagje: als ik een jongen ga pijpen en dan het sperma doorslik, kan ik dan zwanger worden? Een vragend meisje

Dat je de eerste keer tijdens het vingeren een beetje bent gaan bloeden, is heel normaal. Aan het begin van je vagina zit namelijk een dun weefselrandje dat dan een beetje kan inscheuren. Dat randje wordt ook wel het maagdenvlies genoemd, maar die naam klopt niet want het is helemaal geen vlies. Maar je hebt dus niets verkeerd gedaan. Of je ook gaat bloeden als je voor het eerst seks hebt, zul je moeten afwachten. Misschien is het randje nu al zo ver ingescheurd dat je niet meer gaat bloeden, misschien scheurt het nog een klein stukje verder en verlies je wel wat bloed. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken, want dat is heel normaal als je voor het eerst seks hebt. Dan je tweede vraag. Als je een jongen gaat pijpen en je slikt zijn sperma in, kun je niet zwanger worden. Maar je kunt wΓ©l een soa oplopen. Gebruik daarom Γ‘ltijd een condoom als je een jongen pijpt.