Ik heb twee brandende vragen. 1. Als ik op mijn ene borst druk (ik heb trouwens nog niks) dan doet het pijn, terwijl het als ik op de andere druk geen pijn doet.

Ook lijkt het net of de ene ietsje groter is dan de andere. Wat betekent dit? 2. Als ik bijvoorbeeld seks op de tv zie, dan word ik opgewonden en dan krijg ik zin in seks. Maar wat is de lekkerste manier om mezelf te bevredigen of te vingeren? – Anoniem

1. Het gebeurt wel vaker dat borsten pijnlijk aanvoelen. Bijvoorbeeld als je ongesteld moet worden, rond je eisprong en ook tijdens de groei. En dan kan het ook zijn dat de ene borst meer of minder pijn doet dan de andere. Er is ook bijna niemand met twee identieke borsten. De een is altijd iets groter, ronder of kleiner dan de andere. Niets om je zorgen over te maken dus. Het betekent juist alleen maar dat alles helemaal normaal is. 2. Er bestaat niet β€˜een lekkerste’ manier om jezelf te bevredigen, dat is voor iedereen anders. De een vindt het lekker als de clitoris hard wordt gestimuleerd, de ander houdt juist van langzame, zachte seks. Wat voor jou het lekkerst is, zul je dus zelf moeten ontdekken. Maar dat is ook het prettige van zelfbevrediging. Op die manier leer je jezelf goed kennen en weet je op den duur wat je lekker vindt en wat niet. En dat is weer handig als je een vriendje krijgt, want dan kun je goed aangeven wat je wΓ©l en vooral wat je niet wilt.