Hard to get spelen, een uur wachten om hem terug te appen en hem alles laten betalen… Daten met je crush is superleuk, maar die zogenaamde date-regeltjes zijn soms best vermoeiend. De oplossing: vergeet alle dating rules!

Wachten tot hij jou uitvraagt 
Als je moet wachten totdat hij jouw uitvraagt, kan het misschien nog lang gaan duren. Verzamel dus al je moed bij elkaar en stap op je crush af. Supereng ja, maar je crush vindt het vast heel stoer als een leuke girl zoals jij hem mee uit vraagt!   
 
Hard to get spelen 

Waarom zou je überhaupt doen alsof je hem niet leuk vindt als je stiekem stapelgek op hem bent? Zo zorg je er alleen maar voor dat jullie om elkaar heen draaien, hij compleet in de war raakt en misschien denkt dat je gewoon écht niet geïnteresseerd bent.  
 
Wachten met appen 
Stuurt hij je een berichtje en wil je het liefst gelijk iets terugsturen? Doe dat dan gewoon! De kans is namelijk heel groot dat deze boy je iets text omdat hij je leuk vindt en met je wil kletsen. Als jij dan elke keer wacht voordat je iets terugstuurt, duurt het heel lang voordat er een leuk gesprek ontstaat! 
 
Lees ook: Waar praat je over tijdens een eerste date? 
 

Fashionably late 
Als je expres te laat komt op jullie date om een beetje hard to get te spelen, kan het hem juist het idee geven dat je hem niet leuk vindt. Jij zou het andersom toch ook niks vinden als hij niet op tijd zou zijn voor jullie afspraakje?

Hem voor alles laten betalen 
In welke eeuw leven we? Natuurlijk is het supernetjes als hij voor de eerste date wil betalen, maar wij girls hebben ook wel wat centjes te besteden. Stel dus in ieder geval voor om te delen, voor het gebaar. Als hij dan toch liever de gentleman uithangt is het prima, dan trakteer jij hem gewoon een andere keer op een drankje.  
 
Hij moet als eerste appen 
Heb je de eerste date gehad, dan moet je volgens de regels wachten totdat de boy weer iets van zich laat horen. Maar was het afspraakje geweldig? Dan kan het echt geen kwaad als jij hem als eerste een berichtje stuurt, gewoon om te laten weten dat je het echt heel leuk vond.

Luister niet naar je vriendinnen 
Je kiest zelf uit op wie je verliefd wordt, dat is zeker waar! En het doet er niet per se toe of je BFF hem leuk vindt of niet. Maar zeggen heel veel friends dat het geen goede jongen is? Dan is het misschien toch wel beter om naar ze te luisteren… 
 
Wees eerlijk over alles 
Eerlijk zijn is erg belangrijk, maar toch hoef je hem niet alles te vertellen. Soms is het zelfs beter van niet. Als jullie net aan het daten zijn en je zegt dat je zijn sneakers superlelijk vindt, maak je hem gelijk onzeker, terwijl dat nergens voor nodig is. 
 
Lees ook: 10 tips voor je first date