ik heb een probleempje. Ik ben 13 en er is een jongen op mij, maar die is al 19! Ik ken hem van mijn sport. Hij is best aardig, maar ik vind hem niet knap!

Hij ging laatst allemaal vragen aan mij stellen waar ik eigenlijk best van schrok! Hij vroeg of mijn seksleven een beetje goed was en of ik mezelf vingerde, en of ik had gepijpt of had gebeft. Ik vroeg aan hem: ‘Waarom vraag je dat?’ Hij antwoorde: 'Omdat ik wil weten hoe de jeugd van tegenwoordig is.’Op mijn vraag of hij mij gewoon wilde uithoren, zei hij: ’Misschien een beetje, ja.’ Wat moet ik nu doen? Anoniem

Als je je ongemakkelijk voelt in een situatie of het gevoel hebt dat je ergens niet wilt zijn of iets niet wilt doen, luister dan naar dat gevoel. Jij vindt deze jongen niet zo leuk en je vindt het vervelend dat hij dergelijke vragen stelt – ga dan weg! Je hoeft geen antwoord te geven op dergelijke brutale vragen, je hoeft zelfs niet met hem te praten als je dat niet wilt. Draai je gewoon om als je hem ziet en loop weg, dan heeft hij de boodschap snel genoeg in de gaten. Als iemand dergelijke vragen op internet stelt, stop dan ook met het gesprek en blokkeer de afzender. Zoiets hoef je niet te pikken.