jaloers buitenlands vriendje

Talk: ‘Mijn toekomstige vriendje is buitenlands’

Ik heb een probleem. De boy op wie ik verliefd ben is niet vol Nederlands. Ik ben dus bang om iets met hem te beginnen, omdat mijn ouders dat misschien niet leuk vinden…

En ik denk dat mijn vader dit niet accepteert…

Ik ben voor de eerste keer echt verliefd. Maar het probleem is dus dat hij niet Nederlands is. Zijn moeder is wel Nederlands maar zijn vader is buitenlands, dus is hij ook gekleurd. Ik durf het mijn ouders echt niet te vertellen, vooral niet aan mijn vader.

Ik ben zo bang voor hun reactie, bang dat ze het niet goed vinden. Omdat ik bang ben voor hun reactie, durf ik niks met hem te beginnen. Maar hij is zo ontzettend lief. Ik ben radeloos en weet echt niet wat ik moet doen! Hebben jullie tips?

A white girl loves a black boy

Wat is buitenlands? Hoe buitenlands is jouw toekomstige vriendje?

In Nederland bestaat 19% van de bevolking uit allochtonen. Dat zijn mensen van wie ten minste een van de ouders in het buitenland geboren is. In 2050 zal dat percentage 29% zijn. De kans dat je verliefd wordt op iemand van buitenlandse afkomst is dus 1 op 5. De kans dat jouw dochter later met een ‘buitenlandse’ vriend thuiskomt, zelfs bijna 1 op 3. En dan hebben we het nog niet over de kinderen die geboren worden uit buitenlandse ouders die ondertussen de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Zij staan niet geregistreerd als allochtoon omdat ze in Nederland zijn geboren. Niemand kan nog om het feit heen dat allochtonen bij de Nederlandse samenleving horen. Ook jouw ouders niet. Daarmee is jouw probleem niet opgelost, maar je kunt deze cijfers wel gebruiken om te peilen wat de mening van jouw ouders precies is. Hebben ze al eens gezegd dat ze het vreselijk zouden vinden als jij met een buitenlandse jongen zou thuiskomen? En gaat het om verschil in religie bijvoorbeeld of in kleur? Hebben ze zelf gekleurde vrienden? Misschien is er wel helemaal niets om bang voor te zijn. Trouwens… misschien is het ook wel verstandig om eerst te kijken of hij echt wel zo leuk is. Je hebt immers nog geen verkering met hem. Begin daar eerst maar eens mee en wacht dan tot je zeker weet of hij nog steeds zo leuk is als jullie verkering hebben. Daarna kun je hem altijd nog mee naar huis nemen. Als jij hem echt zo leuk vindt, dan horen jouw ouders dat te snappen!

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij dit meisje adviseren?

Gerelateerde artikelen