Ik ben al zes maanden verliefd op mijn buurjongen. We zien elkaar regelmatig, maar verder dan ‘hoi’ komen we niet. Ik vind hem zo leuk dat ik alleen nog over hém droom en denk.

Ik heb al zo vaak geprobeerd om met hem te praten, maar het is me nooit gelukt. Kunnen jullie me helpen? Weten jullie een manier om met hem in contact te komen? Een 15-jarige Waterman

Hij is je buurjongen! Je kunt hem dus zien wanneer je wilt. Kwestie van de juiste trukendoos opentrekken. Hij is vast wel eens alleen thuis (gewoon in de gaten houden wanneer zijn ouders weg zijn). Dan kun je natuurlijk het klassieke kopje suiker gaan lenen. Trouwens, het is zomer. Dan kun je toch een babbeltje met hem maken over de schutting? ‘Lekker weertje, hè?’ Of let op wanneer hij de deur uitgaat en zorg dan dat je ongeveer tegelijk met hem vertrekt. Misschien kan hij je een lift geven (lekke band…) of je vraagt welke kant hij op fietst en zegt dan dat je ook die kant op moet. Kunnen jullie gezellig samen fietsen. Gespreksonderwerpen zijn ook niet zo moeilijk. Vraag hem naar welke school hij gaat, wat zijn hobby’s zijn en dan gaat het vanzelf verder… Maak gebruik van de situatie, dan krijg je vanzelf meer contact met hem.

Lees ook: GIRLZ Talk – Hij is van mijn vriendin