Ik heb een heel lief vriendje. Maar ik vind hem niet meer leuk en ik wil het uitmaken. Maar hij heeft een heel duur cadeau voor me gekocht dat hij niet meer terug kan brengen.

Ik durf het dus niet meer uit te maken. Maar ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Want ik vind het zo zielig voor hem. Hij heeft daar veel geld in gestoken en dan maak ik het uit. Wat moet ik doen? Xxx

Liefde is niet te koop: niet met geld en ook niet met dure cadeaus. Dat weet je nu zelf ook wel. Het cadeau interesseert je niet. Je maakt je vooral zorgen over het feit dat je zijn gevoelens kwetst als je het nu uitmaakt. Toch is het belangrijk om naar je eigen gevoel te blijven luisteren. Als je echt niet meer van hem houdt, maak het dan toch uit. Natuurlijk is het verdrietig voor hem, maar het is erger als je hem aan het lijntje houdt en nรณg erger als je ondertussen zijn dure cadeaus blijft accepteren. Geef hem zijn cadeau terug en zeg hem dat het je spijt, maar dat je gewoon niet genoeg meer voor hem voelt om met hem verder te gaan. Uiteindelijk zal hij je er om respecteren.

Lees ook: Uitmaken met m'n vriendje, hoe doe ik dat?