campagne voorbehoedsmiddelen

Check welk voorbehoedsmiddel bij jou past aan de hand van deze campagne

Er zijn een hele hoop voorbehoedsmiddelen waardoor je veilig seks kunt hebben, maar lang niet iedereen kent ze allemaal. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport lanceert daarom samen met Sense de campagne Welk voorbehoedsmiddel past bij jou: de Vrij Veilige Dating Show.

Campagne voorbehoedsmiddel

In de nieuwste datingshow draait het niet om wie, maar om wat je mee naar huis neemt. Een spiraaltje of toch liever de anticonceptiepil? Met de campagne Welk voorbehoedsmiddel past bij jou: de Vrij Veilige Dating Show willen Sense en het ministerie dat jongeren hun perfecte match vinden en een verstandige keuze maken voor een voorbehoedsmiddel. In de zes afleveringen die op YouTube staan, gaan jongeren op date en in gesprek over voorbehoedsmiddelen en praten ze over hun eigen ervaringen.

Tijd en moeite waard

Met de campagne willen ze laten zien dat het écht heel belangrijk is dat je het juiste voorbehoedsmiddel gebruikt. ‘De keuze voor anticonceptie wordt door jonge vrouwen vaak gemaakt op basis van gesprekken met vriendinnen en informatie die ze op internet hebben gevonden. Maar wat voor de ene vrouw fijn is, hoeft dat voor de andere niet te zijn. Het is de tijd en moeite waard om op zoek te gaan naar welk anticonceptiemiddel écht bij je past’, aldus dokter Rosa Joosten van Sense.

Op Sense.info kun je betrouwbare en objectieve informatie over anticonceptie vinden.

Beeld: Reproductive Health Supplies Coalition, Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen